Așa faci cele mai delicioase șnițele! Crocante la exterior și fragede în interior 

Câte bordeie, atâtea obiceie! Așa se întâmplă și în cazul șnițelelor. Le consumăm oricând și oricum. Simple, servite cu piure, alături de cartofi prăjiți, orez, legume sau sosuri delicioase. Și totuși, a doua zi după ce le-ai făcut, parcă nu mai sunt atât de gustoase. Iată o rețetă de șnițele care te va cuceri. Rămân crocante la exterior și fragede la interior chiar și a doua zi. 

Ingrediente

- carne (piept de pui, șnițele de vită etc)

- 2-3 ouă

- pesmet sau fulgi de porumb

- o lingură de făină

- condimente (sare, piper, cimbru)


Cum pregătești cele mai crocante șnițele

Șnițelele se fac extrem de rapid. Se bat 2-3 ouă, se amestecă bine de tot cu o lingură de făină și cu condimentele alese (sare, piper, cimbru etc). Bucățile de carne se tăvălesc prin acest amestec obținut și apoi prin pesmet. Aveți grijă să folosiți un pesmet mai grunjos, fiindcă asta ne va ajuta să obținem o crustă crocantă. Puteți încerca chiar să folosiți un pesmet făcut de dumneavoastră, acasă. 

La fel de crocante, dar poate ceva mai gustoase, vor ieși șnițele tăvălite în fulgi de porumb zdrobiți, în loc de pesmet.

Șnițelele se prăjesc într-o baie generoasă de ulei și asta e tot! La final le poți pune pe o farfurie întinsă acoperită cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Poftă bună!


Sursă: a1.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "