Bărcuțe cu legume: rețeta pas cu pas



 

Descoperă cum să prepari pas cu pas această rețetă pentru serile în care nu-ți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie!

Ai nevoie de

2 vinete  
4-5 felii bacon  
100 g caşcaval ras  
3 roşii, cubuleţe  
4 căţei usturoi
2 cepe
1-2 ardei graşi  
½ ardei iute  
sare
piper
ulei
1 lingură pătrunjel tocat
frunzulițe de busuioc

Preparare

Tai baconul fâşiuţe. Speli şi cureţi vinetele, din loc în loc, ca o zebră, apoi le tai pe lung. Fierbi apă, o torni într-un vas mare, o lași până devine călduță, adaugi o lingură de sare grunjoasă şi lași vinetele în ea 30 de minute. Le scoţi şi le pui la scurs. Le scobeşti cu grijă, păstrezi miezul, şi le dai la cuptor, stropite cu ulei, apoi le dai deoparte pe şerveţele, deoarece absorb mult ulei.

Încingi ulei într-o tigaie, căleşti cepele şi usturoiul tăiate mărunt, presari sare şi piper, după gust. Adaugi ardeii gras şi cel iute, tăiaţi fin, miezul vinetelor, roşiile şi le ţii pe foc până când scade sosul. Amesteci. Când sunt gata, le laşi la răcorit.

Aşezi vinetele într-un vas, le umpli cu legumele şi pui pe fiecare, din loc în loc, fâşii de bacon. Dai la cuptor 25 de minute, le scoţi, le presari cu caşcaval şi le mai ții 10 minute. Le servești, dacă vrei, pe pat de ardei grași, cu feliuțe de lămâie, busuioc și cu pătrunjel.



S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "