Budincă cu ardei, brânză și ciuperci, simplu de făcut



 

În zilele în care nu ai energie să gătești ceva complicat, această budincă este gata în scurt timp și foarte gustoasă.

Ai nevoie de

Pentru aluat

250 g făină
140 g unt
2-3 linguri lapte
1 gălbenuș
1 praf de sare


Pentru umplutură

1 ceapă
250 g brânză de vaci, bine scursă
150 g ciuperci
1 ardei
3 ouă
2-3 linguri smântână
1 lingură făină
2 linguri ulei

Mod de preparare

Frămânți făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până când obții o consistență sfărâmicioasă. Adaugi gălbenușul, apa, sarea și omogenizezi. Înfășori aluatul în folie și-l dai la frigider 30 de minute.

Cureți ceapa , o toci, o călești în ulei încins până când se rumenește, apoi adaugi ciupercile tăiate. Le ții la foc mediu până când scade zeama lăsată, apoi dai deoparte și lași la răcorit. Combini făina cu smântâna și ouăle, adaugi ardeiul tocat, brânza și legumele călite.

Întinzi o foaie din aluat, pe care o așezi într-o tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, nivelezi și dai tarta la cuptor până când se rumenește ușor pe deasupra.



S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei