La micul dejun sau la masa de prânz, încearcă această budincă sățioasă, ușor de preparat!

Ai nevoie de

30 g porumb din conservă
100 g orez cu bob rotund
300 ml apă
3-4 linguri ulei
1 ceapă
50 g kaizer
1 morcov
30 g mazăre
3 ouă
50 g smântână
sare
piper
2-3 linguri lapte

Preparare

Încingi 3 linguri de ulei în tigaie și călești kaizerul tăiat mărunt. După ce s-a rumenit, îl scoți și călești în grăsimea rămasă ceapa tocată. Când devine sticloasă, pui morcovul tăiat, orezul și apa. Condimentezi cu sare și piper, după gust și lași să fiarbă 10 minute, apoi adaugi mazărea și porumbul. Acoperi și mai lași să fiarbă până se înmoaie orezul, iar apa a scăzut. Dai deoparte, pui kaizerul și amesteci.


Ungi cu ulei 2 forme termorezistente, răstorni orezul, îl nivelezi și adaugi deasupra ouăle bătute cu smântâna, cu laptele și cu sare, după gust. Dai budincile la cuptor 20-30 de minute.

Sursă foto: Profimedia

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Dieta daneză, cu bune și cu rele-nr.24(502)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "