Ciorbă de fasole, rețeta clasică



 

În zilele reci, un bol cu ciorbă de fasole este exact ceea ce ai nevoie!

Ingrediente

300 g fasole boabe
2 cepe mici
1 ardei gras
500 g carne de porc
3 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
3 cartofi
2 roșii
100 ml bulion
1 legătură pătrunjel
vin alb
ulei
sare
piper
1 legătură pătrunjel

Preparare

Ții la înmuiat fasolea 10-12 ore în apă rece, cât s-o acopere. O strecori și o fierbi circa 40 de minute. O scurgi, o speli în câteva ape și o dai deoparte. Cureți, speli și mărunțești cepele, apoi ardeiul.

Tai carnea bucăți mici. Le călești pe toate în puțin ulei încins, stingi cu puțin vin alb și mai ții 2-3 minute. Le acoperi cu fasolea fiartă și cu 3 litri de apă. Adaugi sare, piper și fierbi 30 de minute, apoi pui morcovii, țelina și păstârnacul mărunțite.

Lași pe foc 20 de minute, adaugi cartofii tăiați în bucăți mari, iar peste alte 10 minute bulionul, roșiile opărite, curățate și mărunțite. Mai ții pe foc până când cartofii s-au fiert, potrivești de sare și piper. Servești ciorba cu pătrunjel tocat.



S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei