Fasolea va da mereu savoare preparatelor, iar în combinație cu carnea este incredibil de delicioasă.

De ce ai nevoie pentru fasole

200 g fasole boabe albă
200 g fasole boabe roșie
1 ceapă
5 roșii
2 ardei grași roșii
100 g mazăre
500 g carne de porc
3-4 căței de usturoi
1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
1 legătură de pătrunjel verde
cimbru
sare
piper

Cum se prepară fasolea

Speli bine fasolea și o lași în apă rece peste noapte. A doua zi, o scurgi, o acoperi cu apă clocotită și o strecori, de 3 ori la rând. În ultima apă, pui piper, bicarbonat de sodiu, jumătate din ceapa și ardeii pe care i-ai curățat și tocat înainte. Lași la fiert 30-40 de minute, până e bine pătrunsă, apoi o strecori și păstrezi zeama. Separat, opărești roșiile, le descojești, le îndepărtezi semințele și le mărunțești. 

Tai carnea bucăți și o rumenești în ulei încins. O scoți, o pui deoparte și în același ulei călești ceapa și ardeiul care ți-au rămas, torni zeama păstrată, adaugi mazărea, sare și cimbru, după preferință. Amesteci și ții pe foc 15 de minute, apoi pui carnea și le mai lași 15 minute. Stingi focul și amesteci în mâncare fasolea boabe, roșiile și usturoiul tocat fin. Dai totul la cuptor 10 minute. Servești cu pătrunjel tocat.



S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei