Mâncare de praz cu măsline și curcan. Un preparat de-ți lingi degetele!



 

Mâncarea de praz este unul dintre cele mai simple preparate. Pe cât de ușor se face, pe atât este de gustoasă! În plus, prazul este bogat în vitaminele A, B, C, E, K, conţine minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare şi e bine să nu ne lipsească din meniu, mai ales în sezonul rece. 

Ingrediente

- 12 fire subțiri de praz

- 5 cepe mici

- 800 g carne de curcan

- 1 lămâie

- 500 g sos de tomate

- 4 foi de dafin

- 100 ml ulei

- 300 g măsline

- 1 lingură zahăr

- sare, piper

- 250 ml apă


Mod de preparare

Carnea de curcan se taie în bucăți și se gătește la grill, asezonată cu sare și piper.

Se spală prazul și se curăță, se păstrează numai partea albă. 

Ceapa, tăiată solzișori și prazul în bucăți de 2-3 cm, se călesc în ulei, la foc mic până se pătrund. 

Se adaugă și sosul de tomate, apoi o cană de apă. 

Încearcă și ciorba de praz

Se adaugă măslinele, se acopera oala cu capac și se lasă la fiert. 

După 10 minute, se adaugă sare, piper, foile de dafin, zahărul și se mai lasă la fiert încă 5 minute, apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190 grade, pentru 15 minute. 

Se îndepărtează foile de dafin și se servește delicioasa mâncare de praz cu măsline și carne de curcan, fierbinte, alături de carnea de curcan. Poftă bună!


Sursă: a1.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "