Musaca de vinete, pentru mese copioase



 

 Încearcă o rețetă sățioasă de musaca de vinete cu carne de pui pentru mese copioase în familie!

Dificultate mare / Preparare: 1 h/ 1 tavă

Ai nevoie de 

3 vinete

500 g carne de pui sau de curcan tocată

2 cepe

1 ardei gras

7 roşii cărnoase

2 ouă

ulei

sare

piper

1 praf de paprika

2 căţei usturoi

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le clăteşti, le usuci și le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.

Încingi 1-2 linguri de ulei şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate fin, laşi până când ceapa devine sticolasă şi adaugi ardeiul gras, tocat. Amesteci şi răstorni carnea, o ţii 10 minute şi pui roşiile, păstrezi 3 din ele, tăiate cubuleţe şi potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc până când scade zeama, o dai deoparte şi o laşi la răcit, apoi încorporezi ouăle bătute. Dai roșiile păstrate prin răzătoare.

Ungi o tavă cu ulei, aşezi un strat de vinete, răstorni carnea, o nivelezi şi adaugi un strat de roșii, iar vinete, peste care torni restul de roșii, date prin răzătoare. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii aproximativ 45 de minute.

O serveşti caldă.

Sursa foto: clickpoftabuna.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei