Spanacul e vedeta sezonului, așa că de ce să nu-l incluzi și în omleta de dimineață?

Dificultate: medie

Preparare: 20’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

4 ouă
1 linguriță de ulei
1 lingură de smântână
50 g brânză de capră
sare
piper

Pentru umplutură:

2-3 mâini de spanac
2 fire de ceapă verde
1-2 căței de usturoi
ulei, pentru călit
Pentru ornat:
2 linguri cașcaval ras
câteva fire de pătrunjel tocate
1 morcov

Mod de preparare


Tai ceapa și mărunțești usturoiul. Într-o tigaie călești ceapa și când a devenit sticloasă, adaugi usturoiul și ții încă un minut, apoi spanacul curățat, spălat și scurs și continui călirea 1-2 minute, apoi o dai deoparte.  
Bați ouăle cu smântâna, sare și piper, după gust, adaugi brânza fărâmițată. Încălzești 1 linguriță de ulei și torni omleta. Ții pe focul mediu 3-4 minute, apoi o întorci cu grijă, ca să nu se rupă și o mai ții până se rumenește și pe cealaltă parte. O transferi din tigaie pe platoul de servire, adaugi umplutura de spanac, îndoi pe jumătate, apoi o presari cu cașcavalul ras și ornezi cu pătrunjel verde tocat. Servești omleta alături de fâșii de morcov crud.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

5 idei de machiaj pentru vară-nr. 20(498)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei             

12 luni - 91 lei

" "