Pui întreg la cuptor cu legume pentru o masă sănătoasă



 

Carnea de pui preparată la cuptor este delicioasă, suculentă şi foarte uşor de făcut. Dacă nici ţie nu îţi place mâncarea prăjită, dar vrei să prepari la cină un pui întreg cu legume la cuptor, inspiră-te din cea mai uşoară reţetă!


Ai nevoie de:

-    1 pui întreg

-    1 ceapă

-    2 lingurițe de miere

-    sucul de la o lămâie și 4 felii de lămâie

-    2 cartofi tăiați cuburi

-    alte legume - morcov, dovlecel, ciuperci (opțional)

-    condimente -  oregano, curry, rozmarin sau boia de ardei dulce

-    sare

-    piper

-    200 ml apă

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 170 grade.

Spală bine pui, mai ales pe interior (ai grijă să nu fi rămas inima sau alte organe) și lasă-l întreg. Într-un bol, amestecă condimentele, inclusiv sarea și piperul, pe care apoi le presari pe pui. Cu o pensulă, întinde mierea pe tot puiul. Mierea îi va da culoarea aurie și un gust crocant.

Pune puiul în tavă, apoi adaugă ceapa tăiată peștișor, cuburile de cartofi, feliile de lămâie și celelalte legume, pe care înainte le speli, le cureți de coajă și le tai mai mici. Toarnă apa și dă tava la cuptor pentru 90 de minute. Aproape de final, când carnea este făcută, toarnă peste pui sucul de lămâie, care o va frăgezi și mai mult.

Servește carnea de pui împreună cu legume. Bucură-te de o cină sănătoasă și delicioasă împreună cu familia!


Credit foto: www.chowhound.com




S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite



Ultima ediție
Click! pentru femei

Cum recunoști un mincinos-nr.42(468)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei 

12 luni - 91 lei