Alege această reţetă simplă şi prepară-le celor dragi un delicios chec sărat cu dovlecei.

Ai nevoie de

3 ouă

1 praf sare

120 ml ulei

1 dovlecel mic,spălat şi dat prin răzătoare

2 morcovi,daţi prin răzătoare

200 g şuncă,tăiată cubuleţe

100 g caşcaval ras

6 linguri lapte

190 g făină

1/2 linguriţăa bicarbonat de sodiu

1/2 linguriţă praf de copt

piper negru măcinat

salată,opţional

cartofi natur,pentru servire

Mod de preparare

Într-un vas,mixezi ouăle,sarea şi uleiul 5 minute. Opreşti mixerul şi încorporezi,cu o lingură de lemn,dovlecelul stors bine,în prealabil,morcovii,şunca şi caşcavalul. Amesteci până la omogenizare şi apoi torni laptele.

Separat,în alt vas,combini făina cu bicarbonatul şi cu praful de copt şi condimentezi cu sare şi piper,după gust. Încorporezi treptat compoziţia de făină în ingredientele umede şi amesteci până se omogenizează.

Torni aluatul într-o formă tapetată şi îl dai la cuptorul încins,până când trece testul cu scobitoarea. Laşi checul să se răcească în tavă înainte să îl feliezi. Dacă vrei,îl serveşti cu salată şi cu cartofi natur.

Citeşte şi:Rețeta zilei:terină de pui cu spanac

Rețetă:Chifteluțe de legume

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei