Rețeta zilei: Piure cu legume sotate



 

Un fel de mâncare sățios, delicios și ușor de preparat.

Ai nevoie de

Pentru piure

1 kg cartofi

25 g unt

200 ml lapte

1 praf de sare

Pentru legume

300 g mazăre

2 morcovi

1 praf de sare

2-3 linguri ulei

Fierbi cartofii în coajă,în apă cu sare,după ce i-ai spălat bine. Îi scurgi,îi lași la răcorit,îi descojești,îi pasezi și-i amesteci cu laptele cald,untul și sare după gust. La final,trebuie să obții un piure cremos.

Între timp,cureți morcovii și-i tai bucăți. Îi amesteci cu mazărea congelată sau din conservă și-i sotezi,în ulei încins. Potrivești de sare și ții pe foc,amestecând constant,până se înmoaie legumele.

Servești piureul cu legume sotate.

4 porții

Preparare 60’

Dificultate mică

Sfat

Pentru piure este recomandat să folosești cartofi albi. Aceștia absorb lactatele mai bine decât cei roșii și piureul va fi mai cremos. Laptele trebuie să fie cald,nu fierbinte și untul cât mai gras. Evită să utilizezi blenderul pentru a pasa cartofii,deoarece piureul va avea o consistență gumoasă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei