Roșii murate cu usturoi și țelină, rețetă pentru la iarnă



 

Vrei să ai cămara plină de bunătăți în sezonul rece? Atunci trebuie să te apuci deja de treabă. Pe lângă sucul de roșii delicios și bulion, mai poti conserva aceste legume și murate, la borcan.

Roșii murate cu usturoi și țelină - ingrediente


· 2 kg roşii mici sau medii
· 1 rădăcină de ţelină
· 4-5 căpăţâni de usturoi
· 1 legătură de mărar verde
· 3 foi de dafin
· 3 linguri cu sare

Roșii murate cu usturoi și țelină - preparare


Se spală roșiile și se pun într-un borcan din sticla spălat și uscat în prealabil.

Așează printre ele bucăți de rădăcină de țelină, cățeii de usturoi și frunzele de dafin.

Ai grijă ca mărarul să fie ultimul pus pentru a sta deasupra.

Fierbe 3-4 litri de apă într-o oală. Las-o la răcit până atinge temperatura de 30 de grade celsius.

Dizolvă sarea în apă. Toarnă amestecul în borcanele cu roșii până se umplu ochi.

Înfiletează bine capacul și pune borcanele, după răcire, în cămară.

Sursa: restaurantedelux.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "