Masa de Crăciun. Rulada de porc umplută cu varză în sos de ciuperci



 

Crăciunul e tot mai aproape și, ca orice român, probabil îți dorești ca masa să fie îmbelșugată. Dacă te-ai săturat de sarmale, dar nici nu vrei să renunți la preparatele românești, îți propunem noi o rețetă delicioasă: rulada de porc umplută cu varză în sos de ciuperci. 

Ai varza și carnea de porc într-un preparat diferit, cu care sigur îți vei surprinde oaspeții. Iată cum se pregătește și de ce ai nevoie: 

Ingrediente:

- cotlet de porc

- frunze de dafin

- 3 cuișoare

- 1 ceapă

- varză albă

- piper negru

 -200 gr ciuperci

- ulei de floarea soarelui sau de rapiță 


Mod de preparare:

 Tăiati cotletul de porc astfel încât să puteți introduce varza. Presărati cu sare și piper pe ambele părti.

Incălziti o cantitate mică de ulei de rapită în tigaia adancă și presărati ceapă tăiată julien. Adăugați varză tocată mărunt, frunză de dafin și piper.

Se toarnă apa și se lasă la fiert pană când varza este moale și apa se evaporă complet. La sfârșit asezonati cu bulion.

Răspândiți varza în interiorul cotletului. Cotletul se pune în tigaie și se prăjește puțin pe toate părțile pentru a căpăta o culoare aurie.Se scoate din tigaie.

Se tăie ceapa în cuburi mici și se pun în uleiul încins în care ați prăjit cotletul. Adăugati ciupercile curătate și tocate și adăugați puțin sos de roșii.

Lăsați să dea în fiert, apoi turnați sosul gata preparat într-o tavă, turnat peste rulada creață. Lăsați la cuptor la 190 de grade pentru 30 de eminute. Se poate servi cu orez sau mămăliguță. 


Sursă: femina.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "