Salată grecească de cartofi și dressing de lămâie 

Vara este perioada în care renunțăm la carne și mâncăm mai multe salate, alimente ușoare și fructe. Știm că rețetele de salate sunt nenumărate, însă astăzi îți propunem o rețeta specială; salată grecească de cartofi și dressing de lămâie, care este ușor de preparat.


Ai nevoie de:

Pentru salată

-    500 grame cartofi
-    2 cepe roșii
-    400 grame năut din conservă
-    175 grame roșii cherry
-    50 grame măsline negre (fără sâmburi)
-    Pătrunjel

Pentru dressing

-    2 linguri ulei extravirgin
-    2 linguri suc de lămâie
-    1 lingură coajă de lămâie
-    1 lingură muștar dijon
-    sare
-    piper

Mod de preparare:

 Spală cartofii, curăță-i de coajă și taie-i în patru. Pune într-o oală aproximativ un litru de apă și două linguri de sare, dă-o pe foc și adaugă cartofii când apa începe să fiarbă. După 15-20 de minute scoate-i din apă și lasă-i să se răcească.

Pune într-un bol ingredientele pentru dressing (uleiul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, muștarul). Condimentează-l cu sare și piper, apoi amestecă cu o lingură.

Taie cartofii cuburi mai mari, pune-i într-un bol apoi adaugă câteva linguri de dressing peste ei, năutul și măslinele. Spală ceapa, roșiile cherry și pătrunjelul. Taie ceapa peștișor și roșiile felii, apoi toacă pătrunjelul. Adaugă-le pe toate în bol peste cartofi. Toarnă și dressing-ul care ți-a rămas, după care amestecă cu o lingură. Salata este gata!


Credit foto: www.lovepotatoes.co.uk


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "