Secretul celor mai bune sarmale de Crăciun 

Peste câteva săptămâni se apropie sărbătoarea Crăciunului și toate gospodinele vor găti sarmale. Fie că le vor servi cu păine sau mămăliguță, smântână sau ardei iute, nu aceste ingrediente sunt cele care le fac bune. Îți vom împărtăși azi secretul celor mai bune sarmale de Crăciun!

Dacă nu ți-ai dat seama, secretul celor mai bune sarmale stă în... varză! Este ingredientul care dă gustul de „ca la mama acasă„ acestui preparat culinar tradițional. Și cele mai bune frunze de varz sunt cele fierte!

Secretul celor mai bune sarmale de Crăciun - varza

Frunzele de varză se folosesc, în general, murate. Trebuie să fie cât mai subțiri și moi pentru ca sarmaua să fie rulată corect. Pentru ca frunzele să iasă ca la carte, e indicat să le fierbeți câteva minute înainte.

Se secționează cotorul unei verze, dar nu se îndepărteaază complet. Se pune apă într-o cratiță și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă o lingură de oțet și puțină sare.

Se pune varza în apă și se lasă la fiert 2-3 minute. Se scot frunzele și se răcesc puțin în cameră. Puteți folosi la fiert și cuptorul cu microunde. Se îndepărtează cotorul verzei și se pune 5 minute la cuptorul cu microunde. Frunzele se vor separa mai ușor.

Mai puteți îndepărta cotorul verzei, lega capetele și pune într-o pungă pentru copt. Se pune la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. Frunzele se vor separa ușor apoi. O altă metodă de a scoate frunzele fără a le rupe e prin congelare.

Se bagă varza la congelator până îngheață. Apoi se scoate și se lasă să se dezghețe singură la temperatura camerei. Frunzele se vor desprinde cu ușurință, fără a se rupe.

Sursa: secretele.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "