Shakshuka, un preparat pentru mic dejun, brunch și prânz



 

Shakshuka (ouă în sos de roșii) este o rețetă originară din  Africa de Nord, și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și sudul Spaniei. 

Această mâncare este ideală pentru mic dejun, brunch sau prânz, nu se prepară deloc dificil și, mai mult ca sigur, ai toate ingredientele în frigider.

Ingrediente

- șase ouă mari 

- o ceapă galbenă mare, tocată

- doi ardei verzi, tocate

- șase roșii de vită, tocate

- o jumătate de cană de sos de roșii (aproximativ 118 ml)

- doi căței de usturoi, decojiți, tocați

- o linguriță de coriandru

- o linguriță de boia dulce

- o jumătate de linguriță de chimen măcinat

- sare și piper

- o linguriță zahăr

- trei linguri de ulei de măsline

- un sfert de ceașcă de frunze proaspete de pătrunjel

- un sfert de ceașcă de frunze proaspete de mentă



Mod de preparare

Folosește o oală de înălțime mică sau medie. Încălzește uleiul, călește ceapa și adaugă ardeiul verde, usturoiul, condimentele, sarea și piperul. Lasă pe foc aproximativ cinci minute, până se înmoaie legumele, amestecând frecvent. Adăugă roșiile, sosul de roșii și zahărul. Lasă din nou pe foc 10 minute, apoi gustă și condimentează după gust. 

Folosind o lingură de lemn, fă șase adâncituri în amestecul de roșii și pune câte un ou în fiecare. Redu căldura, acoperă oala și las-o pe foc până se gătesc complet ouăle. Înainte de servire, presară pătrunjelul proaspăt. Poftă bună!


Sursă: The Mediterranean Dish

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "