4 mituri despre cremele de protecție solară 

Razele ultraviolete sunt foarte puternice, ele având puterea de a îmbătrâni pielea, în special fața. De aceea, specialiștii recomandă folosirea protecției solare. Pentru că în jurul acestui produs cosmetic gravitează numeroase mituri, este bine să știm ce este adevărat și ce nu despre el.

Mit:Toate produsele de protecție solară au aceeași compoziție

Există două categorii de produse de protecție solară:chimice și fizice. Primele sunt absorbite în piele și acționează ca un filtru,dar permit razelor ultraviolete să pătrundă în piele. Aceste produse necesită 20-30 de minute pentru a deveni active. Înseamnă că trebuie aplicate înainte de a ieși din casă.

Celelalte produse de protecție solară creează o barieră fizică reală pe piele,astfel încât să nu permită penetrarea razelor ultraviolete. De obicei,ele conțin fie oxid de zinc,fie dioxid de titan.

Citește și:Folosești cremă de protecție solară? Iată ce trebuie să știi!

Mit:Loțiunile de protecție solară blochează toate razele soarelui

Medicii spun că protecția solară dă un fals sentiment de securitate,căci astfel de produse blochează doar un procent din razele soarelui care dăunează pielii. Doar evitarea exclusivă a soarelui sau purtarea îmbrăcămintei de protecție poate face acest lucru.

Citește și:Cum să faci loțiune de protecție solară acasă

Mit:Crema neîntinsă complet te protejează de ultraviolete

Ți s-a întâmplat să te dai cu cremă de protecție și să-ți mai rămână pe piele urme de produs? Dacă da,află că asta înseamnă că nu ai aplicat corect produsul. Pentru ca produsul să acționeze,trebuie întins foarte bine,astfel încât să devină invizibil pe piele.

Mit:Dacă folosești un produs cu SPF mare,ești protejată multă vreme

În timp ce razele UVB sunt responsabile de apariția arsurile solare,UVA sunt cele care produc leziuni asupra pielii pe termen lung. Valoarea care este scrisă pe el,adică ce factor de protecție are (SPF),ne arată câtă vreme putem sta la soare fără ca pielea să se înroșească. Cu cât factorul de protecție este mai ridicat,cu atât gradul de protecțiefață de ultravioletele B (UVB),responsabile de arderea pielii,este mai mare. Indiferent de cât de mare este factorul de protecție,pentru a te asigura că ești protejată,trebuie să reaplici produsulregulat.

Credit foto:www.thelist.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei