4 pericole din saloanele de înfrumusețare 

Când mergi într-un salon de înfrumusețare, singurul lucru pe care ți-l dorești este să te relaxezi și să pleci acasă mai frumoasă decât ai venit. Cu toate acestea, există riscul să te alegi cu infecții, arsuri sau chiar păduchi. Iată la ce trebuie să fii atentă când pășești într-un astfel de loc!

Instrumente nesterilizate

Când te așezi pe scaun și îi explici frizerului ce tunsoare îți dorești,atunci este momentul să tragi cu ochiul la instrumentele pe care le va folosi. Dacă sunt murdare de produse pentru păr sau periile sunt necurățate de firele de păr ale celorlalte cliente,atunci înseamnă că nu te afli într-un salon care respectă standardele minime de igienă. Același lucru este valabil și pentru instrumentele destinate manichiurii și pedichiurii. Toate obiectele trebuie sterilizate înainte și după fiecare folosire.

Cosmeticieni necertificați

Înainte să te faci comodă,asigură-te că cei care lucrează la respectivul salon sunt profesioniști. Dacă nu este afișat un certificat care să ateste asta,atunci roagă pe cei de acolo să ți-l arate. O persoană neexperimentată poate să nu-și practice meseria cum trebuie și astfel să-ți provoace arsuri,răni și semne care îți vor rămâne pe piele toată viața. Nu-ți fie rușine să ceri un certificat. Sănătatea ta e cea care contează.

Mâini murdare

Dacă nu ai văzut-o pe cosmeticiană spălându-se pe mâini înainte de a începe să pregătească ceara pentru epilare,atunci atrage-i atenția și roag-o să o facă. De asemenea,dacă vezi răni sau tăieturi pe mâinile ei,roag-o să folosească mânuși. Poate părea ciudat să-i ceri toate aceste lucruri,dar amintește-ți că ești un client care plătește servicile unor oameni. Dacă nu mânânci în restaurante murdare,atunci nu ar trebui nici să accepți lipsa de profesionalism a unor angajați dintr-un salon de înfrumusețare.

Chiuvete și prosoape murdare

Dacă obiectele de coafat nu sunt curate,atunci probabil că prosoapele și chiuvetele se află în aceeași situație. Verifică chiuvetele înainte de spălarea părului și,totodată,asigură-te că primești prosoape curate,care n-au mai fost folosite înaintea ta.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei