5 pași pentru o pedichiură îngrijită 

O pedichiură frumoasă depinde de un întreg arsenal de instrumente pe care le folosești în acest scop, dar și de anumite trucuri care te ajută să obții și să menții unghiile picioarelor impecabile. 

Trusa ta de pedichiură trebuie să conțină următoarele elemente: foarfecă, unghieră, pilă de unghii, pilă de călcâie sau piatră ponce, ulei de cuticule, bețișor și cuțit pentru cuticule, separator pentru degete, acetonă sau dizolvant pentru lac de unghii, dischete demachiante, bețisoare de ureche, un lac de bază, ojă.

1.Înmuierea

Dacă ai deja unghiile vopsite, îndepărtezi oja cu acetonă sau cu un alt tip de dizolvant. Înmoi picioarele în apă călduță, în care ai amestecat sare grunjoasă sau de mare. Le ții cufundate 10-15 minute. Astfel, pregătești pielea pentru procedurile care urmează. Poți să adaugi în apa de baie câteva picături de ulei de lavandă, cu proprietăți antiseptice, sau zeamă de lămâie, care îți va albi unghiile.

2.Gomajul

După înmuiere, următorul pas este exfolierea tălpilor. După ce-ți usuci picioarele, îndepărtezi pielea moartă prin gomaj. Poți să prepari chiar tu un produs de exfoliere, prin combinarea sării grunjoase sau a zațului de cafea cu miere. Insiști în zona călcâielor, folosind o pilă specială sau o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.

3.Îndepărtarea cuticulelor și pilirea

Dacă vrei să ai o pedichiură impecabilă, lacul trebuie aplicat pe unghiile curate și lipsite de pielițele care dau un aspect neîngrijit. Uleiul de cuticule are rol pregătitor: înmoaie pielițele și le face mai ușor de îndepărtat. Pentru asta, ai nevoie de un bețișor special pentru cuticule. Este recomandat să le împingi ușor spre margini și să eviți să le tai. Dacă este totuși necesară tăierea lor, folosești cuțitul de cuticule. Îți poți tăia apoi unghiile la dimensiunea dorită, după care rămâne să le pilești. Folosește pila doar într-un sens, pentru a nu fragiliza unghia.

4.Colorarea

Înainte de a-ți colora unghiile, este recomandat să-ți mai speli o dată picioarele, pentru a elimina orice impuritate rămasă. Acum ai nevoie de depărtătorul de degete. Aplici lacul transparent pentru protecție, iar după ce s-a uscat, revii cu un strat de ojă. Este important să elimini excesul de ojă de pe pensulă, altfel aspectul va fi neplăcut. Aplici oja din interior către extrerior. În cazul în care depășești unghia, ștergi surplusul cu bețișoare de urechi, îmbibate cu acetonă.

5.Hidratarea și hrănirea

Ultimul pas e reprezentat de hidratarea picioarelor. Ai nevoie de o cremă grasă, cu care să îți masezi tălpile și gleznele. Este indicat să faci acest lucru seara, pentru ca produsul să aibă timp să acționeze. După ce ai aplicat crema, folosești șosete din bumbac, care protejează zona.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "