5 soluţii naturale pentru îndepărtarea lacului de pe unghii 

Dacă eşti adepta lacului de unghii, trebuie să ştii şi la ce riscuri te expui când le ştergi culoarea cu dizolvant. În timp, soluţia poate deteriora straturile unghiilor până acestea devin fragile şi se rup. Încearcă, mai bine, soluţiile naturale, care pot fi preparate cu uşurinţă acasă!

Deodorant

Poate nu ştiai, dar deodorantul conţine anumite proprietăţi similare dizolvantului de unghii, însă nu este şi la fel de dăunător. Ai nevoie de un deodorant pe care îl foloseşti zilnic şi o dischetă din bumbac. Dacă nu eşti alergică, pulverizează pe unghii şi şterge înainte să se usuce cu discheta.

Lămâie

Cu un conţinut bogat de ingrediente care ajută la degresare şi la îndepărtarea coloranţilor, lămâia poate fi o alternativă sănătoasă la dizolvantul de unghii. Unde mai pui că are şi rol de întărire a unghiilor? Ai nevoie de o felie de lămâie şi apă caldă cu săpun. Înmoaie unghiile în apă şi începe să ştergi cu lămâie lacul de unghii până se duce. Clăteşte şi aplică o cremă specială pentru mâini.

Alcool

Comparativ cu alte substanţe care conţin chimicale, alcoolul este mai puţin dăunător, de aceea poate fi folosit şi pe unghii. Ai nevoie de 250 ml de alcool pur, apă caldă şi o dischetă de bumbac. După ce ţi-ai înmuiat unghiile, şterge unghiile cu ajutorul dischetei îmbibate cu alcool. Clăteşte şi aplică o cremă hidratantă.

Gel antibacterian

Chiar şi gelul antibacterian pe care îl foloseşti zilnic poate să îndepărteze oja de pe unghii. Ai nevoie de o cantitate mică pe care o aplici direct pe unghie şi o dischetă de bumbac cu ajutorul căreia să masezi mai puternic. E adevărat că nuanţele mai închise se vor îndepărta mai greu faţă de cele deschise.

Pastă de dinţi

Şi pasta de dinţi poate fi de ajutor când nu vrei să foloseşti dizolvantul pentru unghii. Ai nevoie de o pastă de dinţi albă, fără coloranţi şi o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti. Aplică pasta de dinţi direct pe unghii şi îndepărtează prin frecare uşoară cu ajutorul periuţei. Clăteşte şi foloseşte un ulei pentru cuticule în caz că te-ai rănit.


Sursă foto:
www.marieclaire.co.uk
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "