6 uleiuri esențiale pentru părul deteriorat 

Există mai multe motive pentru care părul se subțiază și se deteriorează. Cele mai frecvente sunt uscătoarele de păr, căldura, unele tratamente sau condițiile de mediu. Atunci când părul este deteriorat, fragil, cele mai bune tratamente sunt uleiurile esențiale naturale.

Iată care sunt cele mai bune uleiuri pentru părul deteriorat:

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado conține multe substanțe nutritive,acizi grași esențiali,aminoacizi,precum și vitamineleA,B,D și E. Acest ulei ajută la consolidarea și revigorarea părului,dându-i strălucire și îl face mai mătăsos. În plus,este folosit în tratamentele de hidratare.

Uleiul de ricin

Acest ulei este cunoscut pentru că ajută la creșterea părului. În afară de asta,previne subțierea părului,îl hidratează,și luptă împotriva vârfurilor despicate. Utilizarea regulată a uleiului de ricin pe rădăcini și scalp,ne ajută să scăpăm de părul uscat și vom avea un păr mătăsos.

Uleiul de măsline

Acest ulei este folosit în multe țări și este cunoscut sub numele de ” zâna nașă a uleiului de păr ”,asta pentru că este un bun hidratant. În plus,oferă elasticitate și întărește părul,pentru că îl hrănește în profunzime,elimină mătreața,și conține antioxidanți puternici. Dacă este folosit în mod constant,părul se va deschide la culoare,din cauza conținutului de peroxizi naturali.

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este un mare stimulent folic,și prin urmare,stimulează creșterea părului. Îl ajută în prevenirea căderii,și întârzie apariția firelor albe.

 Uleiul de migdale  

Acest ulei acționează ca un sigiliu,formând un start protectorpe firul de păr,și controlează căderea părului. Dacă este aplicat direct pe scalp,va calma mâncărimea,și va îmbunătăți circulația sângelui,prevenind căderea părului.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este cel mai recomandat când vine vorba de păr,lucru dovedit științific. Uleiul de cocos ajută la hrănirea și repararea păruluide la rădăcină până la vârfuri,oferind părului proteinele de care are nevoie.

 

Untul de karite

Chiar dacă nu este un ulei,este o soluție excelentă care ne ajută să avem un păr sănătos,mai ales dacă este uscat. Untul oferă vitalitatea care îi lipsește. Este benefic pentru persoanele care au părul creț,care de obicei este uscat,față de celelalte tipuri de păr. 

Credit foto:www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "