7 secrete ale pielii de care trebuie să știi 

Pielea ta ar dori ca tu să știi aceste secrete, care îți dezvăluie cum trebuie să faci duș, cum să te hidratezi și ce anume ai voie să mănânci pentru ca tenul tău să radieze de sănătate.

Nu te freca la ochi

Aici piele este mai subțire și mai sensibilă. La numai 0,05 mm grosime-jumătate din grosimea unei coli de hârtie-și cu o grămadă de mici vase capilare,orice mișcare bruscă poate leza pielea și o poate face să pară mai palidă și mai ridată.

Nu te mai scărpina

În timpul lunilor mai reci,aerul uscat absoarbe umezeala prin stratul superior,ceea ce face ca pelea să se usuce și să se irite. Asta declanșează un răspuns inflamator:celulele imunitare,precum și proteinele ​​pro-inflamatorii și a altor enzime,o iau razna și activează receptorii de mâncărime care transmit semnale la creier. Este adevărat că,atunci când te scarpini,te simți mult mai bine,fiind receptată de creier ca un fel de recompensă. Totuși,încearcă să te abții,fiindcă asta nu face decât să intensifice senzația de mâncărime și să se creeze un cerc vicios.

Fă dușuri mai scurte

Mai ales în lunile reci. Dușurile lungiși calde spală toate uleiurile naturale ale pielii,la fel cum ai curăța săpunul după ce te-ai făcut numai spumă.

Nu te spăla pe față dimineața

Ai citit bine. Nu este nevoie să te speli pe față de două ori pe zi (mai ales daca ai pielea uscată). O singură curățare,noaptea,înainte de culcare,te scapă de mizeria care poate bloca porii tenului și care duc la acnee. A doua spălare,dimineața,va stimula producția de sebum,ceea ce,în definitiv,duce tot la coșuri și la puncte negre.

Folosește o cremă cu ceramide

Aceste lipide apar în mod natural în stratul superior al pielii,dar în anumite perioade ale anului ai nevoie de o doză suplimentară de ceramide.  Ele au rolul de a crea o barieră care reține apa în ten,ajutându-ți pielea să se mențină netedă și tânără.

Îți plac puloverele de lână? Renunță la ele!

Lâna este un pic abrazivă. Ea poate declanșa chiar și o erupție dacă ai pielea deosebit de sensibilă.

Folosește protecție SPF. Pe tot parcursul anului!

Chiar aplicarea unei pudre de ten cu SPF tot este mai indicată,decât nimic. Poate că nu-ți dai seama că atâta timp cât este lumină afară razele ultraviolete sunt prezente,indiferent de vreme. În perioadele reci,pot fi de până la de două ori mai multe raze UVA,decât cele UVB. Acestea pătrund adânc în piele și pot duce la cancersau la majoritatea problemelor pielii:riduri,pete de culoare,piele lăsată.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei