Ai tenul pătat? Scapă de petele maronii cu aceste soluţii bio! 

Petele maronii sunt un semn al îmbătrânirii tenului, însă din fericire pot fi estompate cu ajutorul unor soluţii bio. Iată cum poţi avea un ten mai curat şi mai luminos.

1. Prepară-ţi o mască de faţă pe bază de ulei de cocos şi fistic mărunţit. Pasta obţinută dintr-o lingură de ulei de cocos şi o lingură de fistic se aplică pe zonele hiperpigmentate,de două ori pe zi.

2. Uleiul de muştar are rolul de a deschide la culoare petele maronii,reducând astfel gradul de pigmentare a pielii. Masează-ţi faţa cu puţin ulei de muştar sau foloseşte-l în combinaţie cu suc de lămâie sau cu lapte bătut.

3. Un alt remediu necostisitor este sucul de lămâie. Acidul prezent în compoziţia sucului are un rol important în albirea zonelor pigmentate,în timp ce vitamina C redă elasticitatea pielii,lăsând-o catifelată şi strălucitoare.

După ce ai aplicat puţin suc de lămâie pe pete,lasă-l să acţioneze 5-10 minute,după care clăteşte-te bine pe faţă cu apă călduţă,iar la final cu un jet de apă rece.

4. Fructul de avocado este bogat în vitamina E şi acid oleic,două substanţe nutritive care refac ţesuturile pielii şi estompează petele maronii de pe ten. Pentru a beneficia de beneficiile acestui fruct,prepară o mască din pulpă de avocado şi puţin lapte.

5. Şi uleiul de ricin poate fi folosit pentru reducerea petelor maronii care încarcă tenul şi îi reduc din luminozitate. Proprietăţile antiinflamatoare şi acide ale uleiului sunt cele care acţionează în mod benefic asupra petelor de pe ten.

Pentru efecte maxime,aplică puţin ulei de ricin direct pe zonele afectate,lasă-l să acţioneze 10-15 minute,după care îndepărtează cu apă călduţă.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "