Alimente care dăunează grav tenului 

Produse aparent inofensive pot atenta la sănătatea și frumusețea tenului tău. Ferește-te de alimentele cu compuși care atacă pielea feței!

 

Produsele cu index glicemic mare

 

Scade consumul alimentelor cu index glicemic ridicat:pâine,paste și produse de panificație din făină albă,orez alb instant sau prefiert,cereale îndulcite sau cu fructe deshidratate. Mănâncă mai puține iaurturi cu fructe din comerț.

 

 

Deserturile de-a gata

 

Deserturile cumpărate de-a gata trebuie evitate. Zahărul degradează proteinele care mențin elasticitatea pielii. La rândul lor,îndulcitorii de zahăr produc dezechilibrul între bacteriile bune și rele – iar acest dezechilibru se reflectă asupra modului în care arăți. Evită produsele cu fructoză artificială,sirop de glucoză sau sirop de amidon de porumb,cele cu zaharină sau aspartam.

 

 

Sucurile din comerț

 

Sucurile și nectarurile din comerț,chiar și cele care au pe etichetă „natural”,sunt de fapt pline de zahăr. Acesta are capacitatea de a degrada colagenul și elastina,proteinele care mențin pielea netedă și suplă. Sucurile îmbuteliate duc lipsă de fibre naturale – deci nu pot echilibra glicemia și nici nu reușesc să contracareze acțiunea negativă a zaharurilor asupra tenului. Consumă cu prudență și fructele conservate în siropuri dulci.

 

 

Alimente cu grăsimi hidrogenate

 

Grăsimile hidrogenate,aflate din belșug în compoziția margarinei,dar și în cea a produselor de patiserie sau a foietajelor din comerț, au efecte negative asupra pielii.

 

 

Vinul în exces

 

În legislația românească,dar nu numai,vinul este considerat un aliment,datorită aportului de antioxidanți și de substanțe benefice sistemului cardiovascular. Consumat însă în exces,vinul deshidratează sever,duce la dilatarea microcapilarelor pielii și favorizează apariția cuperozei. În plus,afectează buna funcționare a ficatului,a rinichilor,ceea ce se reflectă ireversibil la nivelul tenului.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei