Cât de toxic este parfumul tău? 

Dacă arunci o privire pe eticheta parfumului pe care te pregăteşti să ţi-l achiziţionezi, chiar ştii ce reprezintă acele ingrediente? De multe ori, ele pot fi nocive.

Din păcate,niciodată nu vei putea şti cu exactitate ce se află cu adevărat în interiorul sticluţelor tale de parfum. Deoarece formula parfumului intră în categoria de „reţetă secretă",companiile producătoare nu sunt obligate (prin lege) să listeze integral ingredientele folosite. O serie lungă de substanțe chimice toxice,pot apărea astfel,pe cutie ca fiind „esenţe”.

Ftalaţii,parabenii şi policiclicelesunt trei dintre ingredientele dovedite că perturbă organismul la nivel hormonal. Ele afectează producția şi echilibrul hormonal,iar la femei asta se traduce cu afectarea nivelului de estrogen.

Cercetările arată că moscul sintetic prezintă riscuri de toxicitate;intensifică toxicitatea altor poluanți,ducând în timp la leziuni celulare.

Studii privind expunerea pe termen lung și excesivă la aceste ingrediente arată că se poate ajunge la grave probleme de sănătate,inclusiv cancer de sân,demenţă,Alzheimer.

Calitatea unui parfum depinde de calitatea ingredientelor și cele mai bune sunt întotdeauna ţinute pentru variantele de lux,extrem de fine.

Şi pentru că dintr-o mulțime de motive nu se pot extrage în totalitate esenţele florilor (cum ar fi gardenia) majoritatea parfumurilor conțin molecule artificiale în locul celor naturale.

Prin urmare,un parfum 100% natural trebuie să aibă toate ingredientele naturale:alcool natural din cereale,uleiuri esenţiale şi alte substanţe vegetale. Faptul că un parfum conţine şI ingrediente naturale nu înseamnă mare lucru.

Potrivit cercetătorilor,prin alegerea unui parfum natural sau organic poţi evita posibilele reacții alergice sau dăunătoare,cauzate de ingredientele chimice. Aceste parfumuri au de obicei o profunzime și o complexitate,la care ingredientele artificiale nu au cum să ajungă.

Ia aminte şi la uleiurile esenţiale 100% naturale!

Doar pentru că parfumul tău conţine uleiuri esenţiale nu înseamnă că nu poţi dezvolta o iritaţie. Poţi fi alergică la anumite esenţe florale,fără ca tu să ştii,deci ai grijă atunci când testezi un nou produs! Încearcă-l pe o porţiune mică şi vezi cum reacţionează pielea ta!

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Plante contra somnului agitat-nr.47(473)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei   

12 luni - 91 lei