Câte bacterii au produsele tale de machiaj 

Obișnuim să folosim produse pentru ten pentru a arăta cât mai bine în fiecare zi. Dar oare știm cât de nocive sunt acestea, atunci când sunt infectate cu bacterii? Iată cum să te aperi de iritații.

Fondul de ten și anticearcănul

Ambele se găsesc atât în varianta lichidă,cât și în cea solidă. Știm că cele în stare solidă sunt infectate cu bacterii atunci când se fărămițează sau când capătă un miros urât. Când componentele se descompun și se separă în unele individuale,pot provoca iritații asupra pielii. Pentru a evita contaminarea cu bacterii a fondului de ten și a anticearcănului,spală-te pe mâini înainte de a le utiliza și folosește o pensulă. De asemenea,schimbă-le o dată la 6 luni.

Rimelul

Folosești rimelul până când se usucă? Un studiu apărut în 2013 în International Journal of Cosmetic Science a constatat că 79% din cele 40 de rimeluri testate au fost contaminate cu stafilococi. Tubul negru și umed în care se află rimelul este locul perfect pentru bacterii să se dezvolte. Ochii tăi sunt plini de glande și pielea din jurul lor este foarte subțire,de aceea este ușor să te iriți. Înlocuiește rimelul după 3 luni de utilizare și nu-l împrumuta prietenelor.

Rujul și luciul de buze

Când acestea sunt grăunțoase sau casante e semn că au numeroase bacterii. Specialiștii spun că,de regulă,bacteriile nu trăiesc pe rujuri. Chiar și așa,poți să te alegi cu o reacție alergică,dacă acesta se rup. În schimb,în luciul de buze se pot instala numeroase bacterii,de pe urma cărora pot apărea iritații.

Pensulele de machiaj

Când pensulelor de machiaj le cad firele de păr înseamnă că sunt îmbibate cu microbi. Chiar și cele pe care le utilizezi doar câteva secunde în fiecare dimineață acumulează bacterii,care pot provoca erupții sau iritații. Dacă te obișnuiești să-ți speli pensuleleîn fiecare săptămână,poți evita erupțiile sau iritațiile pielii și le prelungești durata de viață a acestora,cu cinci ani. Spală-le cu șampon de păr,clătește-le cu apă clocotitiă și lasă-le să se usuce pe un șervețel de hârtie.


Citește și:
Greșeli de machiaj pe care să le eviți

Sfaturi pentru un machiaj perfect


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "