Ce metodă de epilare alegi? 

Toate vrem să scăpăm ușor și fără durere de firele de păr nedorite pentru a avea o piele fină și catifelată. Fie că e vorba de axile, mâini sau picioare, ai la-ndemână mai multe metode pentru o epilare delicată. 

Ceară, cremă depilatoare, aparat de ras sau laser sunt doar câteva dintre metodele la îndemână care te ajută să scapi de părul nedorit de pe corp. Mai ieftine sau mai scumpe, mai dureroase sau mai blânde – unele sunt de mare folos când te grăbești, iar altele te scapă definitiv de problema părului nedorit. Înainte de a te decide ce metodă să folosești, află care sunt avantajele și dezavantajele. 

Cu cremă depilatoare – soluția antidurere

Deși nu smulge firul de păr din rădăcină, ci îl îndepărtează de la suprafața epidermei, crema depilatoare este ușor de folosit, iar pe termen scurt îți lasă pielea catifelată. Înainte să o folosești, testeaz-o pe o mică porţiune de piele și urmărește dacă zona se înroșește sau nu. Testul se face, întotdeauna, cu 24 de ore înainte de utilizare. Crema se aplică conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se îndepărtează cu o spatulă sau cu un prosop, după care clătești. Procedura nu provoacă durere, totuși, firul de păr crește mai des și mai gros.

Cu aparatul de ras – varianta rapidă

Dacă vrei să scapi rapid de părul nedorit, epilarea cu lama de ras este cea mai accesibilă și mai ieftină metodă, mai ales în zona picioarelor şi a axilei. Înainte de a te epila, udă pielea cu apă și lasă firele să se înmoaie. Folosește un scrub pentru a îndepărta celulele moarte, apoi aplică spumă de ras pe pielea umedă şi rade părul în direcţia opusă creşterii lui. După ce te-ai epilat, aplică o cremă hidratantă. Trebuie să știi că pielea sensibilă se poate irita.

Bine de știut!

Îți e teamă că părul va crește mai des după ce te-ai ras? Dermatologii spun că asta este un mit. Firul de păr crește din foliculul pilos, iar acesta nu se înmulțește la trecerea aparatului de ras.

Cu ceară – modul economic

Epilarea cu ceară, deși e un pic dureroasă, este una dintre metodele cele mai frecvent folosite de îndepărtare a părului. Se folosește atât ceara caldă, cât și rece, cu sau fără benzi. Produsul se întinde pe piele în sensul creșterii firelor de păr și se îndepărtează prin tragere bruscă în sens invers aplicării. Avantajul acestei metode constă în faptul că firului de păr îi ia aproximativ 3-4 săptămâni să crească. Dar, dacă ai pielea sensibilă, procesul de îndepărtare a părului poate provoca iritații.

Cu epilator – eficiență mare

Epilatorul este o metodă convenabilă, dar mai puțin rapidă, de eliminare a firelor nedorite de păr. Unele pot fi folosite chiar și sub apă. Este considerat o metodă destul de dureroasă, de aceea, înainte de a te epila, fă un duş cald pentru a deschide porii. Aparatul te scapă de părul nedorit pe o perioadă de până la 3 săptămâni. Această metodă nu poate fi folosită pe păr foarte scurt sau foarte lung. Uneori, firele se pot rupe.

Fotoepilare - metoda definitivă

Este o metodă de îndepărtare definitivă a părului cu ajutorul luminii și include două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată şi cu laser. Prima este o procedură simplă și nedureroasă cu ajutorul căreia, după 6-8 ședințe, părul este îndepărtat în proporție de 80%. Lumina pulsată distruge prin încălzire rădăcina firului de păr. Cu cât acesta este mai închis la culoare, cu atât procesul este mai eficient. Această metodă nu este recomandată femeilor însărcinate, copiilor și persoanelor cu diabet zaharat. Pe același sistem, adică, cu ajutorul luminii, funcționează și laserul. Acesta distruge în totalitate rădăcina firului de păr, oferind rezultate de lungă durată. Rezultatele sunt vizibile încă de la primele ședințe – totuși, pot apărea arsuri minore.

Sursa imagine: versiya.info


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "