Ce se întâmplă când te speli pe față cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu 

Curățarea feței zi de zi este un obicei benefic tenului. Pentru că unele produse din comerț sunt foarte scumpe, îți recomandăm un preparat natural, pe care îl poți obține cu ușurință acasă.

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi conține doar două ingrediente:ulei de nucă de cocos și bicarbonat de sodiu. Ele sunt extrem de eficiente în tratarea pielii cu probleme. Spre deosebire de produsele cosmetice pentru ten care conțin substanțe chimice dăunătoare,acest amestec este util pentru piele,oferind efecte fantastice în tratarea cicatricilor,acneei,roșeaței și în eliminarea celulelor moarte.

 

Ce beneficii are bicarbonatul de sodiu și uleiul de nucă de cocos

 

Pe de o parte,bicarbonatul de sodiupoate fi utilizat ca odorizant,agent de lustruire și produs de curățare în gospodărie. Mai mult,este util și în albirea dinților și ca remediu împotriva acneei. Totodată,reglează pH-ul pielii și ajută la vindecarea erupțiilor.

Pe de altă parte,uleiul de cocos are proprietăți de vindecare,hidratare și calități antibacteriene care hidratează intens pielea,în timp ce-i atenuează problemele. Acțiunea sa este mai blândă,și,astfel,reglează efectul dur al bicarbonatului de sodiu,astfel încât combinația lor este sigură în cazul persoanelor care au pielea sensibilă.

 

Cum prepari demachiantul natural

 

Cantitățile de ingrediente utilizate în rețetă sunt stabilite în funcție de tipul de piele. De exemplu,dacă ai tenul sensibil,folosește 2 linguri de ulei de nucă de cocos și o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă vrei să folosești preparatul ca exfoliant,se prepară amestecul în proporție de 1:1.

Amestecă uleiul de nucă de cocosși bicarbonatul de sodiu și aplică produsul pe piele. Masează pielea prin mișcări circulare și după aceea spală-te cu apă caldă. Poți să utilizezi amestecul ca mască facială și să-l lași să acționeze 10-15 minute.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "