Ceaiul verde menţine pielea catifelată 

Este bun împotriva îmbătrânirii tenului și te revigorează în momentele stresante și obositoare. Ceaiul verde are un efect extraordinar asupra sănătăţii și, implicit, asupra felului în care arăți.

Legenda spune că în anul 2737 înainte de Hristos împăratul Shen Nung a descoperit întâmplător proprietăţile ceaiului verde. Într-o zi,pe când se odihnea sub un arbore de ceai sălbatic,câteva frunze au căzut în vasul cu apă ce fierbea pe foc,iar băutura astfel creată s-a dovedit a nu avea doar un gust foarte plăcut,ci a fi şi energizantă şi răcoritoare. Așa au fost descoperite beneficiile ceaiului verde în Asia.

Puternic antioxidant

Ceaiului verde îi sunt recunoscute peste tot în lume calităţile antioxidante şi s-a descoperit că polifenolii ce îi conţine sunt de 20 de ori mai puternici decât vitamina E. Ce înseamnă asta? Fără doar și poate,ceaiul verde este bun în combaterea radicalilor liberi,periculoși deoarece deteriorează structurile celulare. Consumul regulat și frecvent de ceai verde reduce astfel riscul îmbătrânirii premature a pielii. În plus,datorită flavonoizilor,el îmbunătățește circulația sângelui.

Îți dă energie

Pe lângă fluorul care protejează dinţii şi alte urme de elemente precum potasiul,magneziul,vitaminele A,B1 şi B2,ceaiul verde mai conţine trei componente foarte importante:uleiuri esenţiale,cofeină şi polifenoli. Uleiurile esenţiale conferă ceaiului verde gustul şi aroma specifică şi ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge. Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi îşi face efectul imediat. De asemenea,acest tip de cofeină ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine.

Cum se consumă

Pentru a savura o cană de ceai verde,ai nevoie de apă şi de frunze de ceai verde sau un pliculeț cu acest ceai. Pentru a permite eliberarea completă a antioxidanţilor flavonoizi,lasă ceaiul verde la infuzat aproximativ trei minute. În mod tradiţional,ceaiul verde este consumat fără adaos de zahăr sau lapte,pentru a-i savura gustul bogat.

Rețetă de frumusețe

Dacă vrei să ai o piele fină,strălucitoare și mătăsoasă,amestecă trei linguri de maioneză cu o linguriță de frunze cu ceai verde. Aplică compoziția pe tenul demachiat și lasă masca să acționeze timp de 20 de minute. Apoi clătește-te cu apă călduță și masează-te ușor cu o cremă hidratantă.

Info

44,5%  dintre români consumă ceai.

Ca să ai parte de efectele ceaiului verde,este recomandat să bei cel mult opt cești zilnic.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "