Ceara de albine, beneficii uimitoare pentru ten! Motivele pentru care e musai să o foloseşti mai des 

Ceara de albine are numeroase beneficii despre care multe dintre noi nu ştim. Aplicată extern prin încălzire sau în combinaţie cu diferite uleiuri, ceara de albine s-a dovedit a fi o sursă sigură de sănătate şi frumuseţe.

Ceara de albine este de consistenţă lichidă în momentul secretării, devenind în contact cu aerul solidă, de culoare alb gălbuie, moale, plastică, foarte uşor lipicioasă.

Tratează acneea

Ceara de albine ajută la vindecarea pielii şi ţine sub control erupţiile de la nivelul tenului, asigurându-ţi un aspect mereu proaspăt şi curat. Conţine o cantitate importantă de vitamina A, eficientă în ameliorarea acneei. Mai mult de atât, ceara de albine are efect emolient, de catifelare a pielii, menţinându-i o textură fină după eliminarea acneei.

Îngrijeşte buzele

Ceara de albine poate fi un bun balsam de buze, datorită emolienţior din compoziţie. Îţi poţi face singură un balsam natural de buze amestecând ceara de albine cu ulei de vitamina E, ulei de cocos, miere şi ulei esenţial.

Hidratează pielea

Fiind bogată în vitamina A, ceara contribuie la dezvoltarea normală a celulelor şi la reconstrucţia lor atunci când sunt lezate.

Foloseşte ceara de albine la îngrijirea mâinilor, a coatelor şi a călcâielor, preparând acasă un remediu naturist după următoarea reţetă.

Topeşte 120 de ml de ulei de migdale dulci împreună cu 30 de g de ceară de albine, ia vasul de pe foc şi adaugă 60 de ml de apă distilată, apoi amestecă bine. La final, adaugă ulei de vitamina E şi ulei esenţial de levănţică, câte 10 picături din fiecare, amestecând continuu până la răcire.S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "