Cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii iarna 

Temperaturile scăzute, aerul rece și uscat și vântul favorizează înroșirea, uscarea și chiar crăparea pielii. De aceea, ea are nevoie de un tratament aparte, mai ales în acest sezon.

Exfoliaz-o cu regularitate

Prin exfoliere,nu doar că îndepărtezi celulele uscate,moarte,care tind să fie aspre la atingere,dar,de asemenea,favorizezi formarea de noi celule. Mai mult decât atât,procesul permite cremei hidratante să fie absorbită mai bine de piele,astfel încât ea să se mențină hidratată multă vreme.

Exfoliază pielea de cel puțin două ori pe săptămână. Pentru asta,poți să folosești un exfoliantnatural,precum fulgii de ovăz amestecați cu lapte și miere. Și,dacă ai tenul gras,utilizează bicarbonat de sodiu și apă.

Nu uita de hidratare!

Poți să-i oferi pielii tale hidratarea de care are nevoie folosind zi de zi o cremă hidratantă,care conține ingrediente-cheie,cum sunt vitamina E și unt de shea. De asemenea,poți folosi ulei de măsline extravirgin,ulei de nucă de cocos,unt de shea,unt de cacao,ulei de avocado,ulei de migdale.

Citește și:Hidratare eficientă pentru față și corp

Bea suficientă apă

Pe măsură ce temperatura scade treptat,avem tendința să ne acoperim corpul cu mai multe straturi de haine și să ne folosim de surse de căldură,pentru a ne încălzi. Mediul cald artificial poate deshidrata corpul și pielea. Bea opt pahare de apă pe zi,pentru a ajuta corpul să se mențină hidratat și pielea să se păstreze tânără și frumoasă.

Folosește o cremă hidratantă de față și noaptea

Dacă ai pielea foarte uscată,aplică pe față o cremă de noapte. Cremele de noapte conțin ingrediente care repar pielea,cum este uleiul de avocado,care penetrează pielea în timp ce dormi și o hidratează intens.

Citește și:Pielea îți dezvăluie starea de sănătate

Trucuri de care să mai ții cont:

  • Nu uita regula de aur valabilă în orice anotimp – folosește protecție solară,pentru că razele solare îmbătrânesc epiderma. Dacă este posibil,caută creme hidratante care conțin protecție solară. În caz contrar,asigură-te că aplici o cremă cu SPF 30.
  • Un alt truc este sa-ți hidratezi pielea din cap până în picioare,după duș,atunci când pielea este încă umedă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "