Cele mai eficiente remedii împotriva cearcănelor 

Atât femeile, cât și bărbații se pot confrunta cu cearcăne. Chiar dacă ele nu reprezintă o problemă gravă a pielii, ne fac să părem obosiți, epuizați, nesănătoși și mai în vârstă. Însă, putem scăpa cu ușurință de cercurile întunecate și inestetice de sub ochi, folosindu-ne de ingredientele din bucătărie.

Unele dintre principalele cauze care stau în spatele formării cercurilor întunecate sunt ereditatea,îmbătrânirea,pieleauscată,plânsul,statul în fața calculatorului prea mult timp,stresul mental sau fizic,lipsa somnului și alimentația nesănătoasă.

Remediile împotriva cearcănelor sunt:

Sucul de lămâie

Vitamina C prezentă în sucul de lămâie ajută la îndepărtarea cercurilor întunecate de sub ochi,datorită proprietăților sale de luminare a pielii. Pune pe o dischetă de bumbac suc de lămâie și aplic-o pe zona din jurul ochilor. Las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește. Repetă tratamentul zilnic,timp de câteva  săptămâni.

Info:Dacă sucul de lămâie provoacă senzație de arsură,clătește imediat cu apă.

Citește și:Cum stimulezi colagenul în mod natural

Uleiul de nucă de cocos

Datorită calității sale de hidratare,uleiul de nucă de cocos previne ridurile și liniile fine din jurul ochilor. În plus,lasă pielea catifelată. Tot ce trebuie să faci este să aplici ulei de nucă de cocos extravirgin direct pe zona de sub ochi. Masează ușor cu mișcări circulare şi lasă-l să acționeze câteva ore,apoi clătește. Repetă de două sau de trei ori pe zi,timp de câteva luni sau până când ești mulțumită de rezultate.

Castravetele

Are proprietăți astringente și de înălbire a pielii,care ajută la eliminarea culorii închise de sub ochi. În plus,castravetele are efect relaxant și revigorant. Taie un castravete proaspăt în felii groase și pune-le la răcit în frigider 30 de minute. Apoi,pune câte o felie pe fiecare ochi și lasă-le să acționeze 10 minute. Clătește cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe zi,timp de o săptămână.

Citește și:Scapă rapid de punctele negre cu aceste două măști!

Plicuri de ceai

Cafeina și antioxidanții prezenți în ceai sunt foarte buni în scăderea cercurilor întunecate,precum și în relaxarea mușchilor oculari prin eliberarea tensiunii,care provoacă mâncărimi și senzație de arsură. Răcește două plicuri de ceai verde sau negru (folosite) în frigider și lasă-le aproximativ o jumătate de oră. Pune un plic de ceai peste fiecare ochi și lasă-le să acționeze 10-15 minute. Îndepărtează-le și clătește-te pe față cu apă rece. Repetă de două sau de trei ori pe zi. Ai grijă să nu-ți intre ceai în ochi.

Credit foto:www.thefitindian.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei