Cum alegi cel mai bun tratament facial pentru tenul tău 

Tratamentele efectuate la salonul cosmetic sunt ideale pentru regenerarea și hidratarea tenului în această perioadă. Dar cum știi care este cea mai potrivită alegere pentru tine? Mai ales dacă nu ai mai apelat la astfel de proceduri, este important să cunoști ingredientele care te vor ajuta să arăți impecabil.


Nicoleta Ion, trainer Repêchage România, îți explică care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci atunci când alegi un tratamentul facial.

“Sezonul rece este potrivit pentru regenerarea tenului, pentru hrănire şi reparare după expunerea excesivă la soare din perioada verii. Curele de tratament efectuate la cabinetul cosmetic ajută la regenerarea celulelor, luptă împotriva pielii îmbătrânite şi furnizează un boost de nutrienţi care redau sănătatea şi vitalitatea tenului. Acestea sunt recomandate săptămânal, aproximativ 5 şedinţe, apoi lunar pentru întreţinere”, explică trainerul Repêchage România.

Tipul tău ten este un criteriu pe care trebuie să îl ai neapărat în vedere atunci când optezi pentru o anumită procedură.

Tratamente faciale pentru tenul normal

Dacă ai tenul normal atunci te vei confrunta cu probleme precum hiperpigmentarea, ridurile sau lipsa de elasticitate. Vestea bună este că ai la dipoziție multe tipuri de tratamente pentru hidratare și regenerare.

“Persoanelor cu probleme de hiperpigmentaţie le este recomandată cura de tratament care să estompeze petele şi să uniformizeze nuanţa pielii. De ajutor este tratamentul ce conţine peelingul cu alfahidroxiacizi. Acesta furnizează tenului ingrediente ce reglează activitatea tirozinei, diminuând astfel producţia de melanină şi estompând petele”, explică Nicoleta Ion.

Tratamente faciale pentru ten gras și cel cu imperfecțiuni

Cele mai multe dintre noi ne-am confruntat la un anumit punct cu această problemă. Dacă tenul tău are imperfecțiuni, există câteva tratamente care refac echilibrul pielii cu tendință acneică. Optează pentru produsele care conțin extracte vegetale precum algele marine și ingrediente care nu irită (cum ar fi argila Kaolin), pentru a nu cauza inflamații. Și ingrediente precum scoarța de salcie și extractul de lemn dulce regenerează tenul și conferă luminozitate. În plus, acidul glicolic reduce apariția petelor de pigmentare și poate fi folosit cu succes pentru uniformizarea tenului.

Tratamente faciale pentru tenul sensibil

Tenul sensibil este mai expus la acțiunea factorilor externi decât celelalte tipuri de ten. Dacă te confrunți cu această problemă apelează la ingrediente naturale precum algele marine, ceaiul verde sau extractele vegetale care ajută la calmarea și hidratarea tenului.

Tratamente faciale pentru tenul uscat

Tratamentele faciale sunt ideale pentru regenerarea și hidratarea tenului în această perioadă. Tenul tău are mare nevoie de un boost de hidratare. Algele marine și uleiurile vegetale  bogate în acizi grași precum cele de măsline, susan și de migdale sunt ideale pentru a-ți revitaliza tenul.


Credit foto: www.pexels.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "