Cum alegi corect șamponul, în funcție de tipul de păr 
Pentru îngrijirea părului, șamponul este cea mai folosită ,,unealtă'' de curățare și înfrumusețare a lui, însă nu de puține ori întâmpinăm greutăți în alegerea unei variante potrivite.

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea șamponului potrivit!

 

Păr gras

 
Alege șampoane care au ca ingrediente active mușețel,salvie,urzică,ulei de arbore de ceai,argilă verde sau ulei de lămâie. Acestea curăță scalpul,au efect purifiant,absorb și țin sub control excesul de sebum.
 
În cazul tău,spălatul părului zi de zi nu face altceva decât să sporească secreția de sebum.  Folosește balsam sau mască o dată pe săptămână și aplică produsul doar pe vârfuri.
 

Păr uscat și fragil

 
Îl recunoști după aspectul tern,lipsa de strălucire și dificultatea de a-l aranja. În cazul părului uscat,sebumul secretat de glandele sebacee este în cantitate prea mică pentru a putea hidrata părul până la vârfuri,de aceea,în majoritatea cazurilor,acestea se despică foarte ușor.
 
Optează pentru un șampon pe bază de ulei de argan,ulei de cocos,de jojoba,de migdale,miere,avocado și panthenol,întrucât aceste ingrediente îți vor rehidrata părul și îi vor reface structura.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "