Cum alegi nuanța de ruj în funcție de pigmentul pielii 

Multe dintre noi avem în trusa cu produse cosmetice o mulțime de rujuri, solide și lichide, în nuanțe diferite. Există și o explicație pentru asta. Ți-a plăcut rujul pe care-l purta o vedetă și ți-ai spus că trebuie să-l ai! Întrebarea este: nuanța lui se potrivește cu pigmentul tenului tău?

Când alegi un ruj,îți dorești ca acesta să îți pună valoarea trăsăturile feței. În același timp,trebuie să respecți într-o oarecare măsură și tendințele în modă,pentru că nu poți purta pe buze un ruj în nuanță corai,câtă vreme designerii au dictat de pe podiumuri nuanțe asemănătoare cu coaja de prună coaptă. Mai mult decât atât,tonul pielii trebuie luat în considerare când îți alegi un nou ruj.

Identifică nuanța tenului tău

Fiecare dintre noi avem pigment diferit al feței,dar toate tonurile de piele sunt derivate din galben și roz. Ei bine,probabil știi că galbenul se încadrează la culori calde,iar rozul la cele reci. Dacă știi nuanța pielii tale,contează enorm de mult când îți iei un ruj,pentru că îl vei alege pe cel care se asortează perfect cu pigmentul tenului tău.

Iată un truc de ajutor!

Uită-te la venele tale de la încheietura mâinii. Dacă sunt spre albastru deschis,iar tu ai tendința să te îmbraci în culori precum bleu,alb,gri,înseamnă că ai pigmentul de ten roz.

Dacă venele tale sunt spre verde,rezultă că pigmentul pielii tale este galben. Există și situația când venele par atât verzi,cât și albastre. Asta înseamnă că ai ten cu pigment neutru și îți poți colora buzele cu orice nuanță vrei,pentru că ți se potrivesc toate. Ești o norocoasă!

Încă nu te-am convins? Bine,atunci ia o bijuterie de aur și una din argint și plasează-le la nivelul feței. Încearcă să ignori preferințele și vezi cu care îți stă mai bine din punct de vedere cromatic. Tonurile reci,spre roz,se potrivesc cu bijuteriile din argint,în timp ce pigmentul cald,spre galben,merge bine cu aurul.

Ce culori ți se potrivesc

Tenurilor măslinii li se potrivesc mai toate nuanțele de ruj,pentru că pigmentul este în general neutru. Mergi pe culoaea pielii,roz,corai și variații de roșu. De asemenea,ia în considerare și cu ce ești îmbrăcată,atunci când alegi rujul pentru buze.

Tenul deschisse asortează cu nuanțe intense de roșu și culori puternice,pe care le poți folosi în jocuri cromatice. Evită tonurile prea deschise,palide,ori cu mult galben în amestec,ca să nu arăți prea „decolorată“.

Tenul închisla culoare se pretează bine culorilor închise,cum sunt culoarea prunei,a afinelor și fructelor de pădure,iar roșul tip bordeaux este ideal pentru pigmentul mai întunecat. Nu miza pe culorile palide,cele intense arată mai bine pe buze,dacă ai astfel tenul.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei