Ten gras? Așa o să-ți reziste machiajul mai mult 

Toată lumea are un tip diferit de piele. Unele femei îl au uscat, altele gras, normal sau combinat. Prin urmare, rutina de îngrijire și machiajul sunt alese în funcție de acest factor extrem de important. Dacă ai tenul gras și ești în căutare de sfaturi pentru ca machiajul să reziste mai mult, iată ce ar trebui să faci.


1. Curăță corect pielea feței

Persoanele care au tenul gras trebuie să acorde atenție modului în care-și curăță fața. Folosește întotdeuna produse specifice pielii grase, deoarece ele ajută la menținerea sub control a producției de sebum. În plus, evită să-ți atingi fața dacă nu ești spălată pe mâini. Știu că pare ciudat, dar acest lucru poate provoca o creștere a nivelului de sebum și se pot transfera bacterii de pe degete pe pielea feței.

2. Acordă atenție zonei T

Zona T este regiunea de pe față care necesită cea mai multă atenție în cazul tenului gras. Utilizează un produs care conține alcool și șterge zona în mod corespunzător. Alcoolul are proprietăți antiseptice care ajută la eliminarea completă a bacteriilor din piele. De asemenea, prevină apariției acneei pe piele.

3. Folosește un hidratant fără ulei

Hidratarea este extrem de importantă, indiferent de tipul de piele pe care-l ai, iar acest pas nu trebuie omis niciodată. În cazul tenului gras trebuie folosite produse hidratante fără ulei, dar cu SPF bun. Pielea va fi hrănită și catifelată, fără să aibă un aspect uleios.

4. Folosește pudră

De obicei, aplicăm mai întâi crema, fondul de ten și apoi folosim o pudră de față. Cu toate acestea, cei care au pielea grasă trebuie mai întâi să aplice pudra pentru a estompa producția de sebum și apoi fondul de ten. Pudra umple porii pielii, astfel încât uleiul să nu iasă la suprafața pielii.

5. Aplică o mască de argilă o dată pe săptămână

Masca de argilă ajută la scăderea excesului de sebum pe piele. Se poate folosi o mască de argilă verde, albă, maro sau roșie pentru a menține sub control producția de sebum. Argila conține potasiu, magneziu, siliciu, minerale care ajută la deschiderea porilor pielii, oferindu-i tegumentului strălucire și catifelare.

În afară de aceste sfaturi, folosește șervețele din hârtie – absorb sebumul de pe față. pur și simplu tamponezi șervețelul pe zona uleioasă și sebumul se va împregna pe el. Nu freca fața cu el, deoarece se poate strica machiajul.

Credit foto: www.beautyheaven.com.au

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "