Cum îngrijești părul cărunt 

Apariția primelor fire de păr alb este, de obicei, pentru multe dintre femei, un motiv de panică. Și totuși, părul grizonant poate avea farmecul lui. Câteva trucuri de îngrijire te pot ajuta să ai un păr sănătos și într-o culoare naturală care să-ți confere distincție și eleganță.

Pe măsură ce trec anii, procesul de albire a părului este unul firesc, deoarece scade producția de melanină (pigmentul care dă culoare). Astfel, firul devine tot mai deschis, mai subțire, mai uscat și mai fragil. Acest proces de depigmentare poate fi legat și de factorii genetici. Dacă la unul dintre părinți părul a albit până la vârsta de 40 de ani, atunci și tu ești predispusă la albirea timpurie. Pentru a menține vitalitatea podoabei capilare și pentru a scăpa de aspectul inestetic, folosește șampoanele speciale și măștile hidratante.

Aplică o mască hidratantă

Părul alb este mai aspru și mai uscat, de aceea are nevoie de hidratare intensă. Folosește o mască de păr pe bază de uleiuri naturale. Aceasta se aplică doar pe lungimea firului de păr, lăsând-o să acționeze un timp. Pune în palme câteva picături de ulei de camelie, de cocos, de argan sau de ulei de măsline, apoi masează părul. Evită aplicarea la rădăcini, deoarece poți cauza îngrășarea părului.

Folosește șampoane nuanțatoare

Părul alb poate să capete o nuanță galbenă. Astfel, dacă vrei să acoperi firele de păr grizonante și să scapi de aspectul inestetic dat de nuanța de gălbui, folosește șampoane nuanțatoare, care redau strălucire fibrelor, netezind și revigorând părul. De asemenea, poți încerca șampoanele cu pigmenţi de neutralizare, în tonuri de violet sau de albastru. Acestea intensifică nuanța părului sau îi conferă reflexii gri, în funcție de produsul pe care-l alegi. Aplică șamponul pe părul umed, masând ușor câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.

Adoptă o dietă sănătoasă

Dacă îți dorești un păr plin de vitalitate, alimentează-te corect. Optează pentru alimente bogate în proteine, vitamine din grupa B, fier, calciu, zinc. Toate aceste elemente sunt recomandate pentru îngrijirea părului alb. Peştele şi nucile ajută părul să fie mai puternic. Pentru a-i reda aspectul strălucitor, este important să incluzi în alimentație mai multe fructe și legume proaspete.

Apelează la soluții naturale

Plantele care conțin pigmenți puternici (mușețelul, cojile de ceapă, frunzele și cojile verzi de nucă) te pot ajuta să întreții în mod natural nuanța părului. Chiar dacă acestea nu acoperă în totalitate firele de păr alb, le vor renuanța, făcându-le mai greu de observat. Prepară o soluție dintr-o mână de coji de nuci vierzi pe care să le fierbi, aproximativ 20 de minute, în două căni de apă. După răcire, aplică lichidul pe părul curat și lasă să acționeze 30 de minute.

Bine de știut!

Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Șamponarea frecventă poate duce la înlăturarea uleiurilor naturale ale părului, iar astfel firele de păr se usucă. În funcție de tipul de păr, spală-l de două până la trei ori pe săptămână cu apă călduță. La clătire, spre final, folosește apă rece.

Sursă imagine: Amathair.co

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "