Cum îți afectează zahărul pielea 

Sunt zile în care ești mulțumită de felul în care arăți. Dar, se întâmplă să nu-ți placă tot timpul de ce vezi în oglindă. Vinovat pentru această stare este chiar zahărul, care se găsește în foarte multe alimente.

Zahărul sau produsele care conțin zahăr au efecte adverse,de la îmbătranirea precoce până la creșterea părului în zone în care nu dorești să crească. Află cum acest aliment afectează modul în care arăți!

Vinovat de apariția acneei

Este o afecțiune a pielii care are efecte fizice și psihologice negative,în special la adolescenți și la tineri. Aceasta se întâlnește de obicei pe față,gât,umeri,piept și spate și apare atunci când foliculii de păr sunt acoperiți cu sebum (substanță uleioasă secretată de glandele sebacee sub piele) și cu celulele moarte ale pielii.

Acești foliculi de păr blocați se inflamează,și astfel apar coșurile. Potrivit mai multor studii,cercetătorii au decoperit că între acnee și alimentele cu indice glicemic ridicat există o mare legătură. Zaharurile și produse zaharoase au cel mai mare indice glicemic. Mai multe studii au sugerat că reducerea zaharurilor din dietă poate ajuta la reducerea inflamaților,care la rândul lor pot controla exacerbarea acneei.


Citește și:

6 alimente la care nu te gândeai că au zahăr

Consumul de zahăr cauzează cancer! Află cum este posibil acest lucru!


Favorizează aparția ridurilor

Colagenul și elastina sunt două proteine elastice​​,care lucrează împreună pentru a oferi fermitate și formă pielii. Când glucoza și fructoza din alimentele care conțin zahar nu se combină cu aceste proteine,se formează ridurile și pielea își pierde elasticitatea.

Dezvoltă hirsutism

Un nivel ridicat de insulină în sânge are un alt dezavantaj și anume apariția hirsutismului (creșterea anormală de păr pe față,corp și membre). Hirsutismul apare,de obicei,de la excesul de hormoni masculini,androgeni (testosteron) și din cauza unul nivel ridicat de insulină. În termeni simpli,persoanele care consumă multe zaharuri,dezvoltă rezistență la insulină. Astfel,are loc o creștere în exces a părului în regiunile în care nimeni nu dorește să crească.

Îți afectează talia

Cu cât mănânci mai multe produse care conțin zahăr,cu atât cresc și șansele să te îngrași. Pentru a avea o siluetă de invidiat,renunță la dulciuri,dar și la băuturile îndulcite cu zahăr.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei