Cum îți alegi crema de față 

Indiferent de anotimp, avem nevoie de o cremă care să ne hidrateze și să ne îngrijească tenul. Cum alegem crema potrivită din multitudinea de variante care se găsesc pe piață?

În funcție de factorul de protecție

Fie că e iarnă sau vară,crema de față trebuie să aibă factor de protecție. De obicei,acesta variază între 5 și 50 și trebuie sa-l alegi în funcție de tenul tău. Dacă tenul tău este deschis,atunci factorul de protecție trebuie să fie mai mare,iar dacă tenul este creol,atunci factorul este mai mic. Expunerea îndelungată la soare îmbătrânește tenul și crește riscul de cancer de piele.

Caută creme cu antioxidanți

Printre ingredientele cremeitrebuie să se găsească și antioxidanții. Vitamina C,de exemplu,este un antioxidant puternic,care protejează pielea de efectele negative ale poluării şi stresului. Un alt component cheie  al cremelor de față este vitamina A,ce ajută celulele să se regenereze,iar coenzima Q10 stimulează producerea de colagen,substanța responsabilă cu elasticitatea pielii.

Untul de shea este un alt ingredient care nu ar trebui sa lipsească dintr-o cremă de față. El conține trigliceride și acid linoleic,ce reduc liniile fine și fac pielea catifelată.


Citește și:

Sfaturi pentru îngrijirea părului

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a urechilor


Cumpără creme ce nu au uleiuri minerale

Este indicat să nu-ți achiziționezi creme care conțin uleiuri minerale,deoarece acestea sunt obținute din petrol. Uleiurile minerale pot duce la îmbătrânirea prematură a tenului,căci acționează ca o peliculă ce nu mai permite pielii să mai elimine toxinele.

Caută creme fără miros

Parfumul nu trebuie să fie pe lista de ingrediente a unei creme pentru față,find principalul vinovat pentru apariția dermatitei.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei