Cum îți tonifici tenul în mod natural 

Tonerul este de cele mai multe ori un pas opțional în rutina de îngrijire pentru multe dintre noi. Însă, un produs pe bază de ingrediente naturale poate face diferența pentru tenul tău. Nu sări peste acest pas dacă vrei să îi oferi tenului un boost de hidratare!


Loțiunea tonică este un produs de curățare, care se aplică după demachiere și are rolul de a împrospăta și revitaliza tenul. 

“Multe femei nu dau importanță acestui produs, lăsându-l undeva pe un raft de la baie să expire. Dar acesta are funcția de-a reechilibra pH-ul pielii, restabilind bariera de protecție. Utilizarea loțiunii tonice duă demachiere este obligatorie pentru a restabilirea pH-ului natural al pielii de 5.5,” explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Astfel de produse închid porii, calmează iritațiile, înlătură excesul de sebum și celulele moarte. Un alt atuu? Produsul îți pregătește fața să absoarbă mai bine celelalte produse de beauty.

Cum utilizezi corect tonerul?

Aplică tonerul imediat după demachiere – atunci pielea este mai predispusă la iritații și apariția inflamațiilor. Tamponează fața cu o dischetă de bumbac îmbibată în produs pentru a te asigura că ai înlăturat toate reziduurile și impuritățile rămase în urma demachierii. În plus, indiferent de ce tip de ten ai, nu este indicat să alegi un toner care conține alcool, deoarece îți va usca pielea.

“După demachiere, ca să îndepărtezi impuritățile de pe față și să te asiguri că nu a mai rămas urmă de machiaj pe față, aplică loțiunea tonică. Loțiunea tonică nu trebuie să fie astringentă și nu trebuie să conțină alcool. Recomandat este să fie un produs care are la bază doar principii active care vor stimula regenerarea celulară având un efect revigorant asupra tenului”, explică Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Ce ingrediente naturale trebuie să conțina tonerul?

De fiecare data când trebuie să cumperi o loțiune tonică, citește cu atenție eticheta. Iată care sunt ingredientele cu efecte benefice:

Coada Șoricelului - florile și frunzele plantei sunt utilizate datorită proprietăților sale astringente și decongestionante, având ca elemente componente principale uleiuri esențiale, diferiți acizi, taninuri și Azulena.

Nalba -  conține antociani (Malvidina, Malvina), flavonoide, mucilagii, Acid Clorogenic și Acid Cafeic. Are o acțiune emolientă, de înmuiere, răcoritoare și hidratantă precum și o acțiune antiinflamatoare.

Iedera - extractul obținut din frunzele plantei are o acțiune decongestionantă, drenantă și ajută la reabsorbția lichidelor și la reactivarea microcirculației. Are, de asemenea, efecte de înlăturare a oboselii, de tonifiere și de calmare.

Ginseng-ul - Ginsengul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, stimulante, tonifiante, elasticizante și eutrofice. Are efecte benefice în prevenirea apariției ridurilor, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

Hamamelis - Plantă cunoscută încă din Antichitate datorită proprietăților sale terapeutice și regenerante. Bogată în flavonoide, pectine și mucilagii, stimulează formarea epiteliului, îmbunătățind microcirculația. Este recunoscută datorită acțiunii sale tonifiante, astringente, cicatrizante și împotriva petelor pigmentare. De asemenea, Hamamelisul are la nivelul pielii proprietăți răcoritoare și calmante.

Salvia - Bogată în uleiuri esențiale, flavonoide și substanțe similare estrogenului, salvia stimulează activitatea fibroblastilor, contribuind la regenerarea și reînnoirea fibrelor de colagen și elastină. Are acțiune tonică, stimulantă, antiseptică și astringentă.

Rozmarin - această plantă are proprietăți antiseptice, stimulante la nivel general, energizante, tonice, cicatrizante și astringente.

Credit foto:
www.freepik.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "