Cum să ai buze catifelate în sezonul rece 

Frigul şi schimbările bruşte de temperatură pot afecta pielea sensibilă a buzelor, ducând la uscarea și crăparea tegumentului. Însă hidratarea buzelor și păstrarea lor catifelate în sezonul rece este o sarcină ușoară, atâta timp cât le îngrijești și folosești produsele potrivite.


Pe lângă consumul necesar de apă pentru hidratare, este important să incluzi în rutina de îngrijire a buzelor produse care conțin ingrediente ca uleiul de argan sau/și uleiul de nucă de cocos, potrivit experților.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea buze catifelate:

Nu-ți linge buzele

Acest obicei este destul de dăunător pentru sănătatea buzelor, deoarece saliva care rămâne pe buze duce la uscarea pielii.

Folosește ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este foarte bun pentru buze, deoarece acționează ca un hidratant și previne uscarea și crăparea buzelor. Pentru un rezultat profund hidratant, este recomandat să aplici ori de câte ori simți nevoia balsam de buze pe bază de ulei de nucă de cocos, unt de shea sau unt de cacao. Este important ca produsele de înfrumusețare folosite pentru îngrijire să aibă factor de protecție solară (SPF), chiar dacă temperaturile sunt scăzute și soarele este ascuns după nori.

Utilizează ulei de argan

Pielea subțire și sensibilă a buzelor își pierde hidratarea repede, mai ales în timpul sezonului rece. În acest caz, uleiul de argan este cel mai bun prieten al tău. În plus, aceleași proprietăți de hidratare și catifelare le are și untul de shea. Asigură-te că buzele sunt acoperite cu balsam de buze pe bază de ulei de argan sau unt de shea.

Aplică o mască exfoliantă

Buzele nu sunt protejate de păr sau de glandele sebacee (glandele uleioase), așa că încep să se usuce, de aceea exfolierea săptămânală este o necesitate. Pentru un scrub de buze natural, se amestecă o lingură de zahăr brun și o lingură de miere. Amestecul obținut se aplică pe buze. Se lasă să acționeze 30 de minute, după care se îndepărtează. Clătește cu apă călduță.

Păstrează un balsam de buze sau ruj la îndemână

Dacă folosești de obicei rujuri mate, iar buzele încep să se usuce, păstrează la îndemână un balsam sau un luciu. Ele sunt potrivite pentru hidratare. Lasă-l să acționeze pe buze cât mai mult timp, după care poți să folosești iar rujul.


Credit foto: www.mentalfloss.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "