Cum să ai ochi albaştri, în 20 de secunde 

Vrei să ai ochi albaştri în doar câteva secunde? Ei bine, acest lucru va fi posibil cât de curând. Un tratament cu laser, care are capacitatea de a schimba culoarea ochilor pacienţilor, a fost conceput de curând de un medic american şi se află în perioada de testare.

Procedura se bazează pe un sistem computerizat de scanare,care fotografiază irisul şi apoi identifică zonele care trebuie să fie „tratate", anunţă iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Medicii lansează apoi raze laser, folosind un tipar specific fiecărui pacient, acţionând, pe rând, asupra unei zone selectate de pe iris. După ce toate zonele selecţionate au fost atinse cu aceste fascicule de raze laser, procedura este reluată de câteva ori.

Tratamentul durează 20 de secunde

„Razele laser agită pigmentul de la suprafaţa irisului. Folosim două frecvenţe care sunt absorbite de pigmentul care dă culoarea închisă a ochilor, iar acestea sunt absorbite complet. Aşadar, nu există niciun pericol de a vătăma restul ochiului",a explicat Gregg Homer,preşedintele companiei care se ocupă de acest proiect medical.

După prima săptămână de tratament,culoarea ochilor devine mai închisă,pe măsură ce ţesutul îşi schimbă caracteristicile. Ulterior,după un interval de 1-3 săptămâni începe să apară culoarea albastră la nivelul irisului.

Tratamentul este ireversibil

Dacă decizi că vrei să-ţi schimbi culoarea ochilor în albastru,decizia este ireversibilă.Până acum,procedura a fost testată pe un număr de 17 persoane. Toţi oamenii au avut deficienţe de vedere.

Medicii oftalmologi avertizează asupra riscurilor unui astfel de tratament,deoarece distrugerea pigmentului din ochi poate să conducă la apariţia unor afecţiuni oculare,dacă razele de lumină ajung într-o cantitate prea mare la nivelul retinei.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "