Cum să ai un păr sănătos după 50 de ani 

Pe măsură ce anii trec, părul își pierde din volum, devine mai subțire, mai uscat și mai fragil. Astfel, după vârsta de 50 de ani, orice femeie ar trebui să acorde mai multă atenție podoabei capilare.

Alimentează-te corect

Dacă îți dorești un păr mătăsos, hrănește-te corespunzător. Adoptă o dietă sănătoasă, cu alimente care conțin biotină (vitamina B7): banane, soia, lactate, migdale, morcovi. Peştele şi nucile ajută părul să fie mai puternic. Iar pentru a-i reda aspectul trălucitor, este important să incluzi în alimentație mai multe fructe și legume proaspete.

Nu-l spăla în fiecare zi

Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Șamponarea frecventă poate duce la înlăturarea uleiurilor naturale ale părului, iar astfel firele de păr se usucă. Spală-l de 2-3 ori pe săptămână, cu apă călduță. La clătire folosește apă cât mai rece. Aceasta va închide cuticulele părului, iar după uscare îi va oferi mai multă luminozitate.

Folosește o vopsea temporară

Puțină culoare nu strică niciodată. Pentru a masca firele albe, poți încerca o vopsea temporară, de tip spray. Este important să fii atentă la nuanța pe care o alegi. Folosește o culoare cât mai apropiată de cea a părului tău pentru un aspect cât mai natural. Nuanţele de roşcat pot fi utilizate în cazul persoanelor cu ten măsliniu, iar blondul și șatenul se potrivesc femeilor cu o piele deschisă.

Încearcă măștile cu uleiuri naturale

Folosește o mască de păr hidratantă, pe bază de uleiuri naturale. Aceasta se aplică doar pe lungimea firului de păr, uscat sau umed. Freacă în palme puțin ulei de camelie, cocos, argan sau un ulei de măsline, apoi aplică pe păr cu tamponări ușoare.

SFAT Click! pentru femei

-Dacă vrei să ai un păr cât mai sănătos, optează pentru produsele naturale de vopsire.

- Îți poți clăti podoaba capilară cu ceai negru sau poți folosi o mască pe bază de cafea. Prepară o infuzie din 2 linguri de frunze de ceai negru la o cană de apă clocotită. După răcire, aplică-o pe părul curat și las-o să acționeze aproximativ 20 de minute. Aceste soluții la îndemână vor pigmenta firele de păr albe, făcându-le mai greu de observat.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "