Cum trebuie să îngrijești pielea după 30 de ani 

După 30 de ani, fiecare femeie trebuie să includă în rutina de îngrijire a pielii mai multe produse antirid. Nu trebuie să aștepți ca procesul de îmbătrânire să devină vizibil pe tegument ca să iei măsuri. Iată ce schimbări trebuie să faci în rutina de îngrijire!


Folosește produse cu retinol

Retinolul stimulează producția de colagen și elastină. Include în rutina de îngrijire a pielii produse care conțin retinoul, mai ales după ce ai împlinit 30 de ani. Retinolul previne apariția petelor maronii și protejează pielea de daunele pe care le pot produce razele UV ale soarelui.  

Menține pielea hidratată

Odată ce pielea începe să îmbătrânească, ea are nevoie de mai multă hidratare. Folosește cremă de zi și de noapte cu efect hidratant și astfel pielea va fi mereu hidratată. Atunci când pielea este hidratată, ridurile și liniile fine sunt prevenite.

Folosește produse antiîmbătrânire

După ce ai împlinit vârsta de 30 de ani, optează pentru produse antirid. Pielea are nevoie de mai multe substanțe nutritive, deoarece producția de elastină și de colagen scade.

Dormi suficient

Știm că un somn odihnitor are efecte pozitive asupra sănătății pielii. Dar când procesul de îmbătrânire începe să devină vizibil, orele pe care le dormi și poziția în care dormi , sunt foarte importante. Cea mai mare greșeală pe care multe femei o fac este că dorm cu fața în pernă. Acest obicei afectează pielea și nu o mai lasă să respire, ceea ce duce la apariția ridurilor.

Ai grijă de ochi

Ochii sunt primii afectați de îmbătrânire, deoarece pielea este mult mai sensibilă. Pentru a preveni efectele de îmbătrânire prematură, folosește cremă specială pentru ochi. Produsele de îngrijire normale nu au efect asupra pielii din jurul ochilor.

Optează pentru sprâncene mai groase

Un truc care te arată mai tânără este menținerea sprâncenelor groase. Sprâncenele subțiri te fac mai matură și te îmbătrânesc. Dacă nu ai sprâncenele groase natural, folosește un creion sau o pudră de sprâncene.

Ținând cont de aceste sfaturi, vei reuși să menții pielea tânără și frumoasă, chiar și la 50 de ani.

Credit foto: www.nerdist.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "