Evită aceste alimente ca să ai un ten frumos 

Te-ai gândit vreodată că problemele tenului apar din cauza câtorva alimente? Dacă vrei să ai un ten curat, frumos și hidratat, iată ce alimente ar trebui să nu le mai consumi foarte des.

Sarea

Dacă îți place să mănânci sărat,află că din cauza sării pot să-ți apară cearcăne și pungi sub ochi. Asta se întâmplă deoarece prea multă sare determină retenția apei în corp. Acest lucru favorizează umflarea diverselor zone. Problema se agravează odată ce înaintezi în vârstă.

Zahărul rafinat

Dacă obișnuiești să consumi prea mult zahăr,structura pieliise slăbește. Acest lucru determină apariția liniilor fine și a ridurilor. Dacă poftești la ciocolată,de exemplu,evită ciocolata cu lapte sau cea cu fructe. Acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr. În schimb,optează pentru ciocolata neagră,care conține peste 70% cacao.


Citește și:

Prepară-ţi un scrub potrivit pentru tenul tău

3 ingrediente ieftine care dau strălucire tenului


Creveți,crabi și homar

Acestea sunt câteva dintre alimentele care agravează problemele pe care le ai cu acneea,dacă le consumi în cantități foarte mari. Cantitatea de iod care se găsește în aceste alimente favorizează apariția acneei. Totodată,evită să consumi și spanac și alge marine. Și acestea conțin o cantitate mare de iod. Specialiștii recomandă persoanelor care au probleme cu tenul să conume aceste alimente o dată pe lună.

Lapte

Dacă suferi de acnee sau de rozacee evită să consumi cantități mari de lapte. În lapte se găsesc hormoni care stimulează anumite glande să producă o cantitate mare de sebum. Chiar dacă coşurile în sine nu prezintă un pericol,acneea severă poate duce la anxietate,respect de sine scăzut şi depresie.  

Alcool

Cu cât consumi o cantitate mare de alcool,cu atât mai accentuat va fi efectul de deshidratare al organismului. În aceste condiții apar ridurile.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "