Fără iritații după epilare! 

Indiferent ce metodă de îndepărtare a părului preferi – cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras, iritațiile sunt o problemă pentru multe femei. Pe lângă aspectul inestetic, inflamațiile pot duce la creșterea firelor de păr sub piele, dar și la erupții. 

Înainte de epilare, este indicat să exfoliezi pielea pentru a scăpa de celulele moarte, dar și pentru a ajuta firele să iasă la suprafață. Apoi, aplică niște comprese de apă caldă, pentru ca porii să se deschidă. În acest fel, vei reduce apariția foliculitei.

Pentru o exfoliere ieftină și eficientă, poți folosi ingrediente grunjoase la îndemână: zaț de cafea, făină de mălai, sare de mare, zahăr.

O baie caldă ajută la deschiderea porilor

O piele deshidratată are porii mici, iar firele de păr nu au putere să iasă la suprafață. Astfel, o baie caldă ajută la deschiderea porilor, înmoaie pielea, iar epilarea nu mai este atât de dureroasă. Dacă folosești lama de ras, este recomandat să ai la îndemână un gel special conceput pentru înmuierea firelor de păr, pentru a evita eventualele iritaţii.

Gheața reduce inflamația

Pune câteva cuburi de gheață, într-un tifon, nu direct pe piele, și plimbă-le ușor pe zona epilată. Vei reduce inflamația și înroșirea pielii, dar vei scăpa și de durerea pe care o simți după epilare. În plus, aceasta contribuie și la închiderea porilor.

Produsele hidratante, indicate pentru iritații

Uleiul de măsline hidratează, astfel, poate fi folosit, amestecat cu un gel de aloe vera. Efect de hidratare au și uleiul de migdale dulci, cel de jojoba, precum și uleiul din arbore de ceai, care are proprietăţi antiseptice şi ajută la reducerea inflamaţiilor.

De asemenea, poți apela și la cremele împotriva iritațiilor pentru bebeluși sau la produsele de față cu aloe vera sau mușețel – plante indicate pentru arsuri, iritații ale pielii sau inflamații. Mai mult, ca să previi foliculita după epilare, poți aplica loţiuni antiinflamatoare dermato-cosmetice.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "