Ferește-te de cele mai dăunătoare ingrediente din loțiunea de corp. Află care sunt acestea! 

Având un miros îmbietor și o textură cremoasă, loțiunea de corp se absoarbe mult repede decât uleiurile grase, lăsând pielea fină și hidratată.Pe cât pare de inofensivă, pe atât de multe ingrediente extrem de toxice poate conține. Uită-te cu atenție pe etichetă și evită-le!

Butilat de hidroxitoluen (E321)

BHA este un conservant și un stabilizator alimentar,folosit adesea și în loțiunile de corp,dar și în alte produse cosmetice,cum ar fi rujul. Ai mare grijă,căci acesta întrerupe glanda endocrină și este un factor care poate duce la apariția cancerului în timp.

Hidantoină (DMDM)

Acest ingredient misterios se regăsește într-un procent de mai bine de 20% în produsele de îngrijire personală. Pentru că poate irita pielea și ochii,cel mai bine este să renunți la produsele care îl conțin și să optezi pentru unele cu ingrediente mai naturale.

Parfum

Loțiunile de corp miros de-a dreptul divin,de cele mai multe ori aroma lor fiind unul dintre criteriile pentru care sunt atât de folosite. În momentul în care regăsești pe etichetă parfumul printre ingrediente,de fapt producătorul ascunde sub această denumire o serie de chimicale folosite despre care nu vrea să le știi. Unul dintre cele mai importante este dietilftalatul. Probabil ai auzit până acum de ftalați,folosiți atât în cosmetice,cât și în componența insecticidelor și a lacurilor pentru vopsirea lemnului. Aceștia pot cauza apariția alergiilor și a astmului.

Citește și:Cum îți alegi crema de corp

Parabeni

Aproape toate produsele cosmetice îi conțin:butilparaben,izobutilparaben,metilparaben,propilparaben,etilparaben. Previn apariția bacteriilor și a ciupercilor din loțiunea de corp,lucru care e grozav. Însă dacă iei în considerare faptul că perturbă echilibrul hormonal și pot duce la apariția cancerului,te gândești că e mai bine iei în calcul opțiunea cremelor organice,chiar dacă au un termen de valabilitate mai mic,din cauza faptului că nu conțin atât de multe chimicale.

Palmitat de retinil

Palmitatul de retinil,cunoscut drept cea mai controversată formă a vitaminei A,este de fapt un derivat din vitamina A,pe care îl vei regăsi cel mai frecvent în loțiunile pentru plajăși în cele despre care se spune că au proprietăți anti-îmbătrânire. Un studiu publicat de un program național de toxicologie a anunțat că expunerea la soare,în urma folosirii produselor cu palmitat de retinil a dus la apariția unui număr alarmant de tumori. Dacă ai cremecare conțin aceste ingredient,folosește-le doar noaptea.

Trietanolamină

Este o substanță alcalină,folosită cu scopul de a echilibra pH-ul pielii. O găsești în numeroase creme de corp și produse cosmetice,în special în rimel. Conform studiilor realizate de către dermatologi,trietanolamina nu ar trebui folosită pe termen lung pentru că poate provoca apariția iritațiilor respiratorii și poate avea efect toxic asupra sistemului imunitar.

Citește și:Cum să-ți faci singură propria cremă de ochi antiîmbătrânire

 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei