Îngrijeşte-ţi părul şi tenul cu ajutorul mierii! 

Mierea nu numai că-ţi hrănește și calmează pielea, dar are şi proprietăţi antibacteriene şi hidratante, ce contribuie la întinerirea ei şi la estomparea petelor maronii. Şi o poţi folosi şi pentru îngrijirea părului! Iată câteva soluţii simple!

Pentruun păr mătăsos:Dacă îţi doreşti un păr rezistent și mătăsos,mai ales pe perioada rece,încearcă umătoarea „reţetă”:pune două linguri de brânză dulce,două ouă,nişte suc de lămâie și câteva picături de miere (nu foarte multe) într-un castron și apoi,cu amestecul obţinut freacă-ţi pielea capului şi părul. Stai aşa o jumătate de oră şi apoi spală-te.

Şuviţestrălucitoare:O altă mască pentru părul tău este cea cu miere şi cu ulei de măsline. Aplic-o pe păr şi stai aşa preţ de câteva minute bune (15-20). Spală-ţi ulterior părul şi bucură-te de strălucirea obţinută.  

Piele fără cusur:Dacă îti doreşti un ten impecabil,fă-ţi o mască cu miere. Amestecă nişte miere cu ulei de trandafir şi aplic-o pe faţă şi pe gât. Las-o să se usuce și apoi îndepărteaz-o uşor (după vreo 15 minute). Această mască nu va elimina doar impuritățile,dar îţi va face pielea moale şi suplă. Foloseşte-o o dată pe săptămână pentru rezultate mai bune.

Te scapă de bronz:Mierea te ajută şi atunci când vrei să scapi de urmele de bronz rămase după sezonul cald. Amestecă cantități egale de miere,lapte praf,suc de lămâie şi ulei de migdale,şi aplică pe faţă,mâini... 20 minute vor fi suficiente,ulterior poţi îndepărta amestecul de pe piele.  

Vindecăcicatricile:Dacă ai o cicatrice cauzată de o arsură,aplică direct pe ea nişte miere. Aceasta are proprietăţi antiseptice și de vindecare,deci nu vei mai rămâne cu urme inestetice.

Acnee:Pielea predispusă la acnee poate fi tratată tot cu ajutorul mierii. Fă-ţi o pastă din „dulceaţa” aurie și nişte scorțișoară pudră;tamponează-ţi zonele cu probleme şi rămâi aşa peste noapte. Dimineaţa spală-te cu apă călduţă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei