Îngrijirea părului, pas cu pas 

Ai putea crede că nu are prea mare importanță cum te speli pe cap, atâta timp cât la final podoaba capilară este curată. Ceea ce parțial este corect, dar, de cele mai multe ori ajungi să te întrebi de ce părul se îngrașă atât de repede sau de ce este electrizat. Răspunsul este simplu: probabil, undeva faci ceva greșit.

Iată cum trebuie să te speli pe cap,pas cu pas.

Samponarea și clătirea

Poți să copiezi întocmai tehnica hairstyle-iștilor.  Concentrează-te pe curățarea scalpului,deoarece pe măsură ce te clătești,spuma va curața și restul părului. Această metodă te va ajuta să previi încurcarea firelor,dar și ruperea lor,cauzate de agresivitatea frecării părului,în timpul șamponării.

Ai grijă ca procesul de spălare să fie unul blând,pentru a nu răni scalpul. Trebuie să fie un pas relaxant,nu o corvoadă. Masează ușor pielea capului,cu mișcări circulare,ferme.

Aplicarea balsamului

Când vine vorba de condiționer,trebuie să eviți aplicarea lui pe părul foarte ud.  Ia mai întâi un prosop,absoarbe excesul de apă de la vărfuri,apoi aplică balsamul,însă numai la capete,nu pe toată lungimea firului de păr.  Descâlcește ușor,cu degetele. Lasă să acționeze timp de câteva minute,pentru a reține umiditatea în vărfuri. Apoi clătește părul cu un jet de apă rece,fără a insista prea mult.  Astfel,ingredientele nutritive din balsam vor fi captate în firele de păr și vor acționa până la următoarea spălare.

Clătirea

Ar putea modul în care clatești părul să afectează felul în care arată? Se pare că da! De cele mai multe ori te speli pe fugă și nu mai ai timp să cureți bine șamponul,înainte de a oferi hidratare suplimentară podoabei capilare. Soluția este simplă. Chiar dacă nu ai la dispoziție decât un minut pentru a scăpa de spuma de pe cap,lasă ultimul jet de apă să fie complet rece. Asta va da strălucire naturală părului.

Perierea

Modul în care periezi părul,după ce l-ai spălat,poate avea un impact imens asupra aspectului final,dar cele mai multe femei procedează greșit în acest stadiu. Firul își pierde elasticitatea atunci când este pieptănat ud,chiar dacă o faci blând. Asta poate duce la rupere,ceea ce va afecta vârfurile pe o perioadă lungă de timp. Dacă te grăbești,folosește un uscător de păr pentru a usca firele în proporție de 90%,iar apoi utilizează o perie cu peri moi.

Cât de des trebuie spălat?

Depinde complet de ce tip de păr ai. Pentru firul fin,se recomandă curățarea de trei ori pe săptămână ,iar pentru cel gros,din nou,nu este nevoie să se spele zilnic. De două,până la trei ori pe săptămână,cel mult.

Spălatulprea des poate promova,de fapt,producția de sebum în exces. 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei